ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 07 Febrer 2019 15:21

Com evitar el bombardeig de publicitat

La recepció de trucades intempestives ja hores intempestives amb l'objectiu de vendre productes o serveis que en la majoria de les ocasions els receptors d'aquestes trucades no s'han sol·licitat ni sobre els quals estan interessats, és una de les queixes principals que es repeteix amb més freqüència davant l'Agència de Protecció de Dades, encara que existeixen també altres mitjans de manera que els ciutadans reben publicitat no desitjada, i que en moltes ocasions no saben com gestionar.

El ciutadà disposa de diferents eines que pot utilitzar per tal d'evitar la recepció d'aquestes comunicacions promocionals no consentides, tot i que s'ha de tenir en compte que l'enviament de publicitat per mitjans electrònics es pot dur a terme al ciutadà sense existir un consentiment previ d'aquest únicament en el cas que hi hagi una relació contractual prèvia, i sempre que les seves dades de contacte s'hagin obtingut de forma lícita i es tracti de publicitat de productes o serveis similars als que el ciutadà ha contractat.

A continuación, procedirem a marcar els passos a prendre per impedir la publicitat no desitjada:

PRIMER PAS: INSCRIPCIÓ LLISTA ROBINSON

  • Es tracta d'un fitxer, gestionat per l'Associació Espanyola d'Economia Digital (ADIGITAL), destinat únicament a l'exclusió publicitària dels ciutadans que s'inscriuen en ell.
  • Hi ha un termini de tres mesos des de l'endemà de la inscripció perquè sigui efectiva l'exclusió.
  • No implica cap cost per al ciutadà formar part d'aquesta llista.
  • La inscripció en la llista dels menors de 14 anys s'ha de dur a terme pels pares o tutors i, en el cas de les persones mortes, els seus representants.
  • Únicamente evita la publicitat no desitjada d’empreses amb les que el ciutadà no mantingui una relació comercial, és a dir, les empreses poden continuar enviant publicitat dels seus si ets client.
  • El ciutadà pot triar el mitjà pel qual vol rebre la publicitat no desitjada, restringint els més molestos per a ell.

Totes les empreses han de consultar prèviament a l'enviament de publicitat d'aquesta llista per no incloure en les seves bases de dades promocionals les persones que estan inscrites, per la qual cosa és un bon mètode si es vol evitar seguir rebent trucades d'empreses sobre les que has de clar que no t'interessen els seus serveis, només cal que restringir el seu número de telèfon (no hi ha límit de restriccions) a la llista.

SEGON PAS: NO CONSENTIR EL TRACTAMENT DE DADES PROMOCIONALS

Les empreses prèviament a la recollida de les dades personals dels ciutadans recapten el consentiment previ d'aquests per al tractament de dades personals amb fins promocionals i comercials a través per exemple de caselles de marcatge en els formularis dels webs, de concursos, de sorteigs ... Si no vol rebre publicitat d'aquestes empreses, no s'ha d'atorgar el consentiment per al tractament de les dades personals amb fins comercials. En consentiment per al tractament de les dades amb finalitats publicitàries ha de ser totalment voluntari per part del ciutadà, és a dir no es pot obligar el consumidor a donar el seu consentiment per rebre publicitat, deu sempre atorgar-lo ell directament amb una clara acció afirmativa.

TERCER PAS: DRET D'OPOSICIÓ DEL CONSENTIMENT I SUPRESSIÓ DE DADES


El dret d'oposició s'ha d'exercir davant el responsable de tractament de l'empresa per tal de desaparèixer de les campanyes publicitàries que realitzi. La revocació d'aquest consentiment s'ha de poder portar a terme pel ciutadà en qualsevol moment i a través d'un mitjà senzill (correu electrònic, telèfon gratuït ...). En cas que hi hagi una relació contractual entre l'empresa i el ciutadà, aquesta haurà també posar a disposició del ciutadà un mitjà gratuït perquè s'oposi en el moment que vulgui a l'enviament de comunicacions promocionals.

Si el ciutadà vol que l'empresa, de la qual no és client, a més de no enviar-li publicitat no disposi de les seves dades personals, ha d'exercir el dret de supressió, per tal d'eliminar les dades dels tractaments de l'entitat.

Si tot i haver complert amb tots els passos anteriorment descrits el ciutadà segueix rebent publicitat de l'empresa sobre la qual ha exercit el seu dret d'oposició, la seva retirada del consentiment, o simplement d'empreses que ha restringit a la llista Robinson o les que no les ha donat mai el seu consentiment per a aquest tractament de dades podrà llavors presentar una reclamació a l'Agència Espanyola de Protecció de dades.

Per materialitzar la reclamació s'haurà d'aportar:

  • Publicitat rebuda (còpia) de la tramesa publicitari rebut que inclogui la data en què s’ha remès, el número de la línea receptora de la trucada; identificar l’entitat promocionada, indicant si s’és o s’ha estat client d’ella i especificant el nombre de la l’inia que truca, la data i hora de la trucada…).
  • Prova que en el momento de la contractació el ciutadà havia manifestat que ens i tractessin les seves dades amb finalitats publicitàries..
  • Data de la inscripció en la llista Robinson.

Law&Trends