ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dimarts, 03 Setembre 2019 11:04

Guia per a passatgers

Aquests dies en què molts viatgers estan pujant a un avió per posar fi a les vacances, tornen a succeir-se els problemes amb les aerolínies. Retards, cancel·lacions, pèrdues de maletes o canvis d'última hora són circumstàncies a què els passatgers estan més acostumats del que haurien, encara que això no redueix gens ni mica el tediós que és batallar amb les companyies.

Segons l'empresa especialitzada en gestionar reclamacions aèries Airhelp, Espanya és el tercer país d'Europa amb més vols cancel·lats o retardats. No obstant això, el 90% dels espanyols no coneix els seus drets com a passatgers i el 42% no va reclamar quan va tenir un problema. Aquesta passivitat permet, segons estima Airhelp, les companyies que operen al nostre país s'estalviïn uns 900 milions d'euros a l'any. Quins són els conflictes amb les companyies aèries més comuns i quina és la millor via per a reclamar si succeeixen?

RETARD I CANCEL·LACIÓ

Segons la legislació europea, les companyies aèries han de pagar una indemnització d'entre 250 i 600 euros per persona per retards superiors a tres hores des de l'hora d'arribada o per una cancel·lació.

La normativa (també aplicable a menors d'edat) cobreix tots els vols que surten de la UE, així com els que arriben a un aeroport del continent si són operats per una companyia aèria europea.

Diari Digital Cinco Días