ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 11 Juny 2020 08:58

Eliminat el requisit acadèmic per a rebre beques

El Govern incrementa un 22% el pressupost de beques per al proper curs i elimina el requisit acadèmic que va implantar el Partit Popular al 2012 per rebre una beca per part de l’Estat. Amb aquesta mesura, pel curs 2020-2021 les ajudes a l’estudi es concediran atenent a la renda familiar de l’estudiant.

En concret, l’Executiu augmentarà el pressupost per a beques en 386 milions d’euros, el que suposa un increment del 22%, “el més important dels últims deu anys”, subratlla el Govern.

Les quanties per beca augmentaran en 100 euros per a l’ensenyament postobligatori no universitari i els de grau i màster. Segons la reforma del sistema de beques acordat pels Ministres d’Universitats i Educació, el llindar 1 dels beneficiaris s’equipara al llindar de la pobresa.

Amb aquesta mesura, apunten des del Govern, el sistema estatal de beques i ajudes a l’estudi comptarà amb més de 1.900 milions que podran beneficiar a més de 600.000 estudiants el proper curs. L’augment de la inversió permetrà incrementar en 100 euros la quantia de cada beca per als universitaris de grau i màster.

A més, els requisits acadèmics per obtenir la beca universitària completa es rebaixen i s’igualen als necessaris per obtenir la beca de matricula. Només serà necessari un 5 de nota en el primer curs; per al segon curs i posteriors, superar un percentatge de crèdits menor a l’actual model i s’elimina la nota mitjana. “Amb aquesta mesura es reverteix el criteri introduït al 2012, que va endurir els requisits acadèmics i va deixar fora del sistema de beques a molts estudiants que no tenen mitjans econòmics per continuar els seus estudis”, explica el Ministeri d’Educació i Formació Professional dirigit per Isabel Celaá, encarregat d’atorgar aquestes ajudes.

La mida de rebaixar els requisits acadèmics universitaris farà que es beneficiïn 54.853 becaris de grau i la cobertura a famílies amb menys recursos, que passarien del llindar 2 al llindar 1, beneficiaria a 71.155 becaris de grau (65.627) i màster (5.528).

En el segon curs de carrera i posteriors des d’ara caldrà superar el 65 % dels crèdits ECTS en les ensenyaments tècnics i en Ciències, un 80% en Ciències de la Salut i un 90% en Ciències Socials, Jurídiques i Arts i Humanitats, percentatges que en el model actual eren superiors a més de necessitar-se una nota mitjana que ara desapareix.

Diari Digital El Público