ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 05 Setembre 2019 14:33

La higiene en els centres educatius

La legislació espanyola exigeix ​​a les escoles de casa nostra el manteniment d'unes adequades condicions de salut i higiene, a fi de garantir la seguretat dels alumnes que estudien a l'interior de les seves aules.

Així ho exposa el Reial Decret 732/1995 de 5 de maig en el seu punt 4, a l'establir els Drets dels alumnes i les alumnes que estudien en els centres educatius públics i privats. Aquesta norma, a més, especifica al mateix temps que tant alumnes com pares i professors poden denunciar en qualsevol moment a l'Administració corresponent la falta d'higiene o manteniment que reben les seves instal·lacions.

"El problema sorgeix en aquells centres educatius la grandària i quantitat d'estudiants siguin menors que en altres col·legis més grans, ja que el pressupost que poden destinar a la neteja i el manteniment de les seves instal·lacions sol ser molt més reduït, circumstància que els obliga a contractar personal de neteja poc qualificat o per menys hores de les que haurien causa que resulta menys costós ", mantenen els experts de Limpiezapulido.es.

En el moment en què es detecti un problema d'higiene o de manteniment en qualsevol centre educatiu, el procediment que sol seguir és la presentació d'una denúncia per l'AMPA davant la Delegació d'Educació de l'Ajuntament al qual pertany l'escola. Si per qualsevol motiu aquest organisme no fos capaç de posar solució al problema, els interessats poden acudir a la Direcció Provincial d'Educació.

En aquest tipus de casos, l'Administració corresponent té l'obligació d'enviar a un inspector del Departament de Sanitat que s'encarregarà de verificar si les condicions d'higiene i manteniment que rep el centre poden representar un risc per a la salut dels seus alumnes.

"Si aquesta inspecció posa de manifest que hi ha una falta d'higiene, ha d'obrir un expedient sancionador contra el col·legi objecte de la denúncia en què es descriuran les conseqüències legals que el col·legi haurà a assumir, que habitualment cristal·litzen en una penalització o sanció econòmica , a més d'en el compromís del col·legi que prendrà les mesures oportunes per garantir que d'ara endavant les condicions d'higiene i manteniment de les seves instal·lacions seran idònies ", expliquen.

La higiene, però, no només es refereix a les condicions de neteja de les aules i altres àrees del centre. El mateix reglament especifica que l'alimentació dels alumnes és també un dret bàsic que han de rebre en condicions de completa higiene i salubritat, i prova d'això han estat les sancions imposades a col·legis aquests últims anys a causa de que el seu menú escolar era poc sa fins al punt que podia posar en perill la salut dels seus estudiants.

"Els alumnes que cada dia van a qualsevol centre educatiu amb l'objectiu d'aprendre han de poder fer-ho en unes instal·lacions que rebin una neteja i un manteniment adequats, i cada col·legi del nostre país ha de preocupar-se de poder oferir als seus estudiants tots els drets bàsics que preveu el Reial Decret 732/1995 ", conclouen els experts de LimpiezaPulido.es.

Diari Digital La Razón