ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dilluns, 08 Setembre 2014 14:33

Operatiu de detenció a immigrants irregulars

"Mos maiorum". Aquest és el nom que ha rebut l'operatiu europeu per a la detenció a immigrants irregulars que resideixin en algun dels països de la Unió Europea, que es va iniciar ahir i durarà fins al dia 26 d'octubre.

Aquest operatiu, que va començar ahir dia 13 d'octubre i que es prolongarà fins al pròxim dia 26 d'octubre, és una operació policial conjunta impulsada per la Presidència Italiana del Consell de la Unió Europea.

L'esmentat operatiu té com a finalitat redibuixar el mapa de les migracions clandestines cap a Europa i les noves rutes de les màfies. En teoria, el que es pretén amb "mos maiorum" és que quan la policia detingui a un immigrant i comprovi posteriorment que està en situació irregular, se li pregunti com ha arribat a Europa, el camí que es va seguir, l'últim país on va residir abans d'arribar a territori europeu, la manera en què es va fer el viatge i quant es pagament per això. En definitiva, obtenir informació rellevant per a la investigació i intel·ligència.

Per tant, des del 13 d'octubre i fins al 26 del mateix mes, es duran a terme detencions massives d'immigrants en situació irregular que ja estiguin en territori de l'Espai Schengen, és a dir, no és una operació de control de fronteres.

Aquesta macro operació policial va ser aprovada pel Consell Europeu a instàncies de la presidència italiana el passat 10 de juliol.

El text va ser difós per la plataforma ciutadana europea d'observació de Drets Humans Statewatch fa dues setmanes, segons recull Europapress, i indica que els agents han de recollir totes aquestes dades al costat de la informació relativa a la detenció a uns formularis creats ad hoc i que cada dia es faran arribar a la coordinació de l'operatiu, el Ministeri de l'Interior italià.

Així que en els pròxims dies molta cura a tots els que estigueu en situació irregular, ja que una detenció policial comportarà la incoació del corresponent expedient sancionador.

Diari Digital Parainmigrantes