ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF Advocats Twitter SF Advocats Google + SF Advocats Linkedin SF Advocats
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Google + SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Els bufets d'advocats a Espanya creixen un 5%

Amb una facturació anual que va superar el 5%, els bufets d'advocats espanyols tanquen un any d'estabilitat i creixement constant. Malgrat que aquesta xifra es troba per sota de la d'anys anteriors, es tracta d'un reflex del renaixement de l'economia espanyola, que ha tingut un repunt en els últims anys.

EL CREIXEMENT DELS BUFETS MÉS IMPORTANTS D'ESPANYA

En els últims anys l'economia espanyola ha tingut un repunt important. En aquest sentit, els bufets d'advocats espanyols han tancat l'any entre l'estabilitat i el creixement. De fet, els números generals apunten que aquest sector va tenir un increment percentual del 5,2%.

Els despatxos d'advocats que lideren el creixement a Espanya són: Garrigues, Cuatrecasas, Unría Menéndez, Gómez Acebo & Pombo i Ontier. No és sorpresa l'aparició d'aquests despatxos entre els primers llocs, doncs ja eren els primers en anys anteriors. No obstant això, el que sí es pot ressalta és que el primer de tots ha ampliat la diferència respecte als altres.

Cada un d'aquests despatxos va tenir una facturació anual que va superar els 50 milions d'euros. En conjunt, es pot afirmar que els primers despatxos en el rànquing van créixer al voltant del 20%. Tots ells es van veure impulsats per la millora que va experimentar l'economia del país.

BUFETS D'ADVOCATS: MÉS CREIXEMENT, MÉS OCUPACIÓ

Els cinc despatxos que es troben al capdavant d'aquesta llista van augmentar el nombre d'empleats en un 21,7%. De fet, el sector legal ha estat un dels més dinàmics pel que fa a nombre d'ocupacions es refereix.

En aquest ordre d'idees, el bufet d'advocats que més va créixer en aquest aspecte és CCS Advocats, els qui van aconseguir passar en un any de 37 professionals de les lleis a 54. De cada 10 despatxos que van ser presos en compte per a l'elaboració del rànquing, almenys 6 van presentar un important increment en el nombre de personal contractat.

Tant Garrigues com Cuatrecasas i Unría Menéndez, també encapçalen la llista dels bufets que tenen més clients i guanys fora de les fronteres d'Espanya. De fet, Cuatrecasas, de fet, va tenir una facturació superior a 54 milions per concepte de negocis internacionals. D'altra banda, Uría Menéndez i Garrigues, van obtenir guanys de 49,5 milions i 41.400.000, respectivament.

ESTANCAMENT A NIVELL PROFESSIONAL

Malgrat el creixement experimentat pel sector legal, els professionals han tingut un estancament important, pel que fa als seus ingressos es refereix. El marge de guany pràcticament no ha augmentat. De fet, diversos indicadors apunten que, de mitjana, els professionals que treballen en els bufets perceben els mateixos sous des de fa molt de temps.

En aquest sentit, el bufet Clifford Chance i Linklaters, lidera el rànquing de major import abonat, amb un sou per persona superior als altres. D'altra banda, la facturació dels socis també s'ha mantingut estable amb uns ingressos mitjanes de 1,2 milions d'euros.

Els bufets d'advocats a Espanya han mantingut un creixement constant i sostingut en els últims anys. El tancament de l'últim exercici, també ha resultat interessant i dinàmic per al sector legal. Aquesta situació es deu en part al repunt de l'economia espanyola, així com també a expansions del sector a la zona internacional.

Redacció SF Advocats