ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dimarts, 02 Setembre 2014 00:00

Catalunya no cobrarà taxa judicial ciutadà

El Departament català de Justícia no cobrarà taxes judicials als ciutadans i a les petites empreses, segons un acord que avui ha arribat amb representants dels advocats i procuradors de la comunitat.

Segons ha informat Justícia en un comunicat, l'acord, aconseguit després de setmanes de negociacions, exclou les persones físiques ia les petites empreses de l'aplicació de la taxa per a la prestació de serveis personals i materials aprovades per la Generalitat, que oscil·len entre els 60 i els 120 euros. A més preveu també eximir del pagament d'aquestes taxes, recentment avalades pel Tribunal Constitucional (TC), les demandes d'execució de sentències, les reconversions i les sol·licituds de concursos. Així mateix, d'acord amb els operadors jurídics, la Generalitat mantindrà l'aplicació d'un descompte del 25% per la presentació telemàtica de les demandes.

Aquesta mesura s'ha acordat després de mesos de negociacions entre el Departament de Justícia, el Consell de Col·legis de Procuradors i el Consell l'Advocacia Catalana, que porta temps en peu de guerra en contra de les taxes judicials, tant les aprovades per la Generalitat com pel Ministeri de Justícia. En aquest sentit, el Departament s'ha compromès amb els advocats i procuradors a instar el Govern a modificar la llei d'enjudiciament civil per incloure les taxes catalanes en les costes, de manera que sigui la part que perdi el litigi la que hagi de sufragar-les. La taxa catalana s'aplica en els àmbits civils i administratiu, no en el penal i en el social ni en aquells processos que comportin el dret a l'assistència jurídica gratuïta. El Departament de Justícia, a petició dels operadors jurídics, s'ha compromès també a garantir una gestió més àgil del cobrament de les taxes judicials.

Diari Digital El Confidencial