ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF Advocats Twitter SF Advocats Google + SF Advocats Linkedin SF Advocats
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Google + SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

El bitcoin i la necessitat de la seva regulació

En l'actualitat el bitcoin s'ha convertit en una de les majors tendències entre els joves i adults, sent aquesta una moneda digital virtual capaç de superar els onze mil dòlars.

No obstant això, a causa del seu extrem valor dins del mercat electrònic, alguns experts han acabat per estudiar la seva fenomen; arribant així a la conclusió que la seva compra i venda ha de ser regulada, ja que no fa més que amenaçar molts usuaris imprudents.

PER QUÈ S'HA DE REGULAR LA COMPRA I VENDA DEL BITCOIN?

El bitcoin s'ha convertit en una terrible amenaça mundial per a l'economia de totes les persones, capaç a més de canviar-la completament.

Això no només es deu al fet que el seu preu ha acabat per multiplicar considerablement amb el passar del temps, superant així el preu dels onze mil dòlars per unitat; també es deu a que la seva tecnologia pot acabar perjudicant la posició dels béns bancaris, i, per tant, les polítiques econòmiques.

QUINES ENTITATS HAN ESTUDIAT AQUESTA TEORIA?

La primera a descobrir les conseqüències que pot arribar a provocar el bitcoin en l'actualitat va ser l'OCDE, informant així a tota la societat en el Technology Outlook. Es va establir la necessitat de crear una regulació internacionalment per aquesta novel·la.

Després va ser la Reserva Federal dels EUA, juntament amb el BCE, els qui es van veure en l'obligació de reconèixer que totes les moneda digital utilitzades en l'actualitat, sobretot el bitcoin, són un fenomen econòmic que ha de ser regulat.

Ha quedat demostrat que aquestes monedes digitals són elements desestabilitzadors en l'economia mundial; fins al punt que alguns bancs del món han implantat el reconeixement i rebuda del bitcoin com diners.

SEGUEIX SENT SEGUR INVERTIR EN BITCOIN?

Són moltes les propostes de prohibició que s'han sol·licitat per al bitcoin, des de diferents sectors. Però fa la impressió que, malgrat tot, aquesta cibermoneda no deixarà de seguir el seu camí. El seu ús s'ha estès per tot el món, fent difícil que la prohibició sigui cent per cent efectiva; cal recordar, en aquest sentit, que Internet no té fronteres.

A tot l'anterior se suma el fet que l'ús de la targeta de crèdit en l'actualitat ha disminuït considerablement, al mateix temps que els cobraments per transaccions, el que facilita l'aparició i consolidació de nous instruments tecnològics de pagament.

És fàcil predir que la cotització de les moneda digital, i amb més raó el bitcoin, tindrà pujades i baixades, però mai desapareixerà.

UNA MONEDA EN FASE EXPERIMENTAL

Tot i el risc d'afectar greument a l'economia actual, no hi ha dubte que el bitcoin pot utilitzar-se amb motius beneficiosos; com és el cas de reduir els costos en les transaccions financeres.

Bitcoin pot considerar-se com la primera moneda digital que no necessita la tasca d'un intermediari. D'aquesta manera, s'evita la presència de bancs o altres intermediaris processadors en els pagaments. L'únic necessari és una connexió a Internet.

Tot i que encara està en fase experimental, en molts sectors es considera a Bitcoin com la moneda digital del futur. Com provar Bitcoin? El primer és visitar la seva pàgina principal i configurar un compte.

https://bitcoin.org/es/

Redacció SF Advocats