ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Divendres, 29 abril 2016 08:13

El que cal saber sobre paradisos fiscals

Segons els experts, els Paradisos Fiscals són territoris caracteritzats per tenir unes certes lleis o aplicar un tipus específic de règim tributari, de cara a les empreses i / o ciutadans no residents molt més favorables que els propis del seu país. La gran majoria dels casos de corrupció d'evasió fiscal i tributària és a costa de registrar les societats i les empreses o extreure diners nacionals i dipositar-lo en comptes estrangers d'aquests tipus de territoris, anomenats Paradisos Fiscals.

Els beneficis més comuns són l'exempció total o reducció molt significativa dels impostos, a més que si els teus diners està dipositat en ell rep el que es diu secret bancari.

Com saber si un país és o no considerat Paradís Fiscal?

Bé, segons l'OCDE (Organització per a la cooperació i el desenvolupament Econòmic) ha 4 factors que són clau per a la seva determinació.

  1. Si es permet als residents obtenir reduccions d'impostos tot i no tenir residència al país.
  2. No hi hagi comunicació entre país destí amb país de residència.
  3. La jurisdicció no imposa impostos, segons l'informat per l'OCDE ha reconegut que cada país és lliure d'imposar tant els impostos directes, com els indirectes.
  4. Les lleis d'aquest país no intercanvien la informació per als propòsits fiscals amb el país d'origen.

A més solen tenir desavantatges per a aquells que creuen empreses i resideixin al país, perquè en aquest cas sí que pagarien els impostos regulats per llei que de no ser residents, no els haurien de pagar. Amb el que s'ha exposat el país té activa de forma paral·lela dos règims fiscals separats, per aplicar en cada cas el tipus que li correspon.

Amb aquesta tipologia de característiques que tenen alguns països, personatges amb alt nivell adquisitiu, desvien els seus guanys a aquest tipus de països per estalviar haver de contribuir amb alts percentatges de diners a l'estat i així generar encara més riqueses de les que tenen. Fa un any, es va filtrar un document que exposava, els noms dels personatges espanyols que acudien a aquest tipus de via per evadir impostos, ia més fa qüestió d'unes setmanes, va esclatar a nivell mundial el cas dels Papers de Panamà, un cas de frau fiscal a nivell internacional on més de 140 personatges públics eren a la documentació del bufet d'advocats Mossack Fonseca, especialista en gestió de capitals i on es detallaven els mecanismes per a gestionar empreses Offshore i defraudar a hisenda. Entre alguns Espanyols com Pilar de Borbó, Lionel Messi o els germans Almodóvar.

Diari Digital El Diari