ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dilluns, 11 abril 2016 14:37

Els Papers de Panamá de Mossack Fonseca

Així es diu la major investigació periodística mai creada, amb un centenar de periodistes i col·laboradors, han aconseguit destapar en els 39 anys que la reconeguda firma d'advocats Mossack Fonseca, porta gestionant la seva millor especialitat, la de gestió de capitals i patrimonis, així com l'evasió d'impostos en paradisos fiscals.

L'escàndol que ha destapat la investigació del (ICIJ), revela que són més de 140 polítics i funcionaris públics, els afectats per aquesta investigació. Entre ells, 12 antics líders mundials, com la ministra d'Islàndia i Pakistan, o el president d'Ucraïna, passant per Mauricio Macri, Leo Messi a argentina, arribant fins a la germana de l'ex rei Joan Carles I, Pilar de Borbó, així com els germans Almodóvar.

La filtració del consorci internacional de Periodistes, van publicar que la filtració inclou més de 11.5 Milions de documents des del 1977 que va ser quan Mossack Fonseca va ser fundada, i són més de 241.000 empreses opaques amb les que operaven en 200 països diferents i així els polítics i beneficiaris podien gestionar el seu patrimoni a paradisos fiscals evadint un suculent quantia d'impostos. El grup posseïa sucursals a tot el món, des des de Panamà, suïssa, xinesa, les Vegas fins a les illes verges britàniques.

La signatura d'advocats, nega haver estat partícip dels més de centenars de delictes comesos pels seus clients, i va afegir que no estava fent aquestes accions amb ells.

Entre les figures Espanyoles que s'han vist afectades per aquest cas de Frau i Evasió d'impostos, amb la creació de societats Opaques a Panamà estan, com hem comentat anteriorment:

  1. Pilar de Borbó: Durant 40 anys va tenir societats Opaques al país, tancant quan va abdicar el seu germà Joan Carles I.
  2. Leo Messi: El seu pare és únic propietari de l'empresa Panamenya Mega Star Enterprice, es calcula que ha edfraudado més de quatre milions d'Euros evadint impostos en paradisos fiscals.
  3. Pedro i Agustín Almodóvar: Glen Valley Corporation registrada a Illes Verges Britàniques, un territori considerat encara avui com a paradís fiscal per Espanya.

A més dotze membres de la família Andalusa Domecq, van ser apoderats d'empreses en aquest paradís fiscal de Panamà.

Companyies d'aquest tipus per als seus clients a través de Mossack Fonseca, d'acord amb la investigació.

Diari Digital El Periódico