ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 07 abril 2016 16:09

FAQ: Preguntes frequents sobre la Renta

A continuació us deixem amb un recull de preguntes més freqüents amb les que els nostres advocats estan a l'ordre del dia, i resoldran qualsevol consulta addicional que puguin tenir.

  • Quins són els terminis que tinc per fer la declaració de la renda?

Cada any l'agència tributària llança la seva campanya a finals de març i principis d'abril, aquest any (2016) el termini per presentar la nostra declaració comença el dimecres 6 d'abril, i finalitza al juny. La renda que es presenta correspon al període del 2015. Recorda que l'AEAT es reserva el primer mes aproximadament per obrir les sol·licituds i les confirmacions de l'esborrany, així que si vols demanar cita prèvia no serà fins el 10 de maig possible.

L'esborrany de declaració, es pot realitzar via electrònica a través d'internet o bé telefònicament, durant tot el període des del 6 d'abril fins al 30 de juny.

  • Com es presenta?

Hi ha dues formes de poder realitzar la teva declaració, via internet, o bé presencialment apropant-te a la seu pròxima al teu districte. Si necessites posar-te en contacte amb ells aquesta és la seva adreça de contacte.

  • Esborrany, Autoliquidació o Pagament?

Aquests són els termes que fan referència al concepte de declaració:

L'Esborrany: és tal i com indica el seu nom un document preliminar que facilita l'agència tributària on es recullen les condicions i les dades més bàsiques de la renda de cada persona, és al seu torn l'element inicial amb el qual vam partir tots els ciutadans abans de començar a emplenar, modificar o excloure conceptes del mateix a l'hora de fer la renda. Pensa que totes les dades que es presenten en l'esborrany, estan extrets de tercers, el que vol dir que sempre hi pot haver modificacions.

L'Autoliquidaciól'AEAT ofereix de forma gratuïta per internet el programa PADRE. Aquest programa serveix perquè tots els contribuents que realitzin activitats econòmiques puguin omplir la seva declaració a través d'aquesta plataforma oficial. Si vols, pots descarregar el programa PADRE.

El Pagament: Una vegada que tens la declaració realitzada sortirà un balanç final on correspon el veredicte de la teva tribut. Si el resultat de la casella on es troba la Quota Diferencial (741-754) és positiu, vol dir que hauràs d'abonar aquesta quantia a l'estat. En cas contrari al teu compte bancari rebràs aquest import.

  • Principals errors de l'esborrany de l'AEAT

Hi ha errors comuns que l'esborrany de la declaració no té en compte d'un any per l'altre, i que haurem d'estar al cas de modificar-lo si no volem portar-nos cap ensurt o ser sorpresos per un inspector.

Habitatge compra: Si has comprat un immoble abans del 2014, la hipoteca es dedueix un 15% fins a un màxim de 9040 euros.

Habitatge de lloguer:només els que van signar abans de l'1 gener 2015 poden aplicar-se-si reuneixen tots els requisits, serà en aquest cas un màxim del 10.5% del total anual, limitada a 24.107 euros.

Arrendataris: Si estàs llogant teu habitatge hauràs de declarar els teus guanys a l'AEAT.

T'has casat, divorciat o has tingut nens: En aquest cas el teu estat civil ha canviat, i Hisenda no estarà al corrent d'aquests canvis, serà bo que el modifiquis l'esborrany. Tenir nens se't modifiquen els mínims exempts de la declaració, i augmenten les deduccions per maternitat.

Plans de pensions: És la via més efectiva de deduir la declaració d'Hisenda, aquestes aportacions a plans de pensions baixen la base imposable de l'balanç total de la teva tributació, pel que és molt interessant conèixer totes les seves dades.

Donacions: Si estàs afiliat a una ONG, o has fet una donació declarada públicament se't permet aplicar una deducció del 25%.

  • Com sé si he de declarar?

Cada any als nostres advocats li assalten les mateixes preguntes dels seus clients. Per poder respondre a aquesta pregunta, nosaltres mateixos farem una altra pregunta que haureu de contestar vosaltres mateixos.

Has estat percebent rendiments de treball personal per sobre de 22.000 € anuals, sota un únic pagador?

Has percebut més de 12.000 € anuals procedents de dos pagadors, el segon pagament anual supera els 1.500 €?

Has rebut rendiments de treball que no estan obligats a la retenció, o bé han tingut un tipus fix de retenció?

Aquestes tres preguntes bàsiques anteriors coincideixen amb la majoria dels casos que els nostres advocats breguen any rere any.

Rendiments del capital mobiliari i guanys patrimonials sotmesos a retenció o ingrés a compte, amb el límit conjunt de 1.600 euros anuals.

Rendes immobiliàries imputades, rendiments de lletres del tresor i subvencions per a adquisició d'habitatges de protecció oficial o de preu taxat, amb límit conjunt de 1.000 euros anuals.

  • Com aconsegueixo el meu esborrany?

A partir del proper dia 6 d'abril fins al 30 de juny del 2016, podràs sol·licitar-via correu ordinari al teu domicili, o bé per Internet.

No obstant això per correu ordinari, només ho podràs rebre si has confirmat l'esborrany de l'any passat, no has accedit a la pàgina de la renta Web, o bé si no has presentat cap declaració.

En cas de fer-ho per internet, tingues present que et demanaran un certificat electrònic, o DNIe, o Cl@ve PIN o bé un nombre de referència de la casella del teu exercici anterior.

  • El balanç de la meva declaració on es troba?

Al final del document de la declaració apareix una casella que posa “Quota Diferencial”, , aquesta casella és el veredicte final de la teva declaració. Si la casella està en positiu, l'import de la casella hauràs de tornar-lo a Hisenda. En cas contrari, si el resultat és negatiu, aquest any Hisenda et tornarà aquesta quantia, i la dipositarà en el teu compte bancari en un termini màxim de 6 mesos després d'haver presentat la declaració corresponent.

  • Què passa si no tinc diners per pagar el resultat de la meva declaració?

L'Agència tributària permet fraccionar el deute tributari, en dues quotes. La primera serà d'un total del 60% i la segona del 40% restant fins al 7 novembre 2016.

A més en cas que tampoc sigui possible assumir aquest pagament, Hisenda permet realitzar un ajornament del pagament d'acord amb l'article 65 de la Llei 58/2003 general tributària.

  • Què és una referència cadastral?

Per poder deduir teu habitatge, en la declaració se't sol·licitarà la referència cadastral de la teva immoble, amb aquesta dada l'administració coneixerà tota la informació i podrà incloure-la en el document.

A l'adreça de la seu cadastreobtindrà tota la informació.

El nostre bufet d'advocats ubicat a Barcelona, està al seu servei:

  • Tens alguna pregunta que fer-nos?

No ho dubtis, són moltes les consultes que rebem diàriament quan cada any es presenta la campanya de la Renda. Així que estarem encantats de conèixer el seu cas i ajudar-lo en tot el possible.

Agència tributària