ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 08 Octubre 2015 13:39

Espanya el paradís mediterrani dels xinesos

Espanya guanya popularitat entre els inversors xinesos que busquen destinació per les seves inversions immobiliàries. Ja és el país més atractiu de la conca mediterrània, per davant d'Itàlia. Això es desprèn d'un informe del portal xinès Juwai, recollit pel seu homòleg espanyol Idealista.com.

L'estudi revela que la intenció de compra s'ha elevat un 292% en l'últim any, un 88% si es compara amb el trimestre anterior. Els inversors, a més, apunten alt: l'informe situa en 1,03 milions de dòlars (uns 917.000 euros al canvi) el desemborsament mitjà en actius immobiliaris. Una despesa que ha pujat un 9% respecte al de l'any anterior.

"Durant l'any passat, Barcelona ha estat de lluny la destinació més popular entre els xinesos que busquen propietats en què invertir, seguida de València, Madrid i Marbella", diu l'informe. I afegeix que, per primera vegada, en el segon trimestre de 2015 la capital valenciana ha aconseguit superar a la catalana en intenció de compra, tot i que el portal xinès posa en qüestió que la tendència pugui sostenir-se en el temps. "Caldrà veure quant dura", diu textualment.

LES XIFRES CLAUS

292% ha crescut la intenció de compra d'actius immobiliaris dels xinesos a Espanya en l'últim any.

1,03 milions de dòlars (uns 917.000 euros) és la despesa mitjana dels inversors, un 9% més que l'any anterior.

El portal Juwai atribueix aquest repunt de l'interès en aquesta zona a la caiguda dels preus en el mercat espanyol, tret que comparteixen la resta de països analitzats en aquesta àrea geogràfica: Itàlia, Portugal, Grècia i Xipre. Aquest últim país és el que més creix en intenció de compra (un 351%), si bé Espanya és molt superior en termes absoluts.

Altres factors que expliquen aquest renovat interès en el parc immobiliari de la regió han estat l'increment de la riquesa dels ciutadans xinesos, els programes de visats a canvi d'inversió que han instaurat la majoria d'aquests països i l'ajust de preu respecte a altres llocs.

Però la Mediterrània no és, ni de bon tros, la regió més atractiva per als xinesos. Aquest honor recau tan sols en països anglosaxons: Estats Units, Austràlia, Canadà, Regne Unit i Nova Zelanda copen els primers llocs.

El responsable d'estudis d'Idealista.com, Fernando Encinar, opina que "tot i que les agències treballen dur, especialment en l'últim any, per adaptar-se a aquesta demanda, moltes no estan preparades". La manca de coneixement sobre la cultura xinesa i els problemes amb l'idioma poden fer descarrilar, opina Encinar, moltes transaccions. "Els professionals d'altres països, com els EUA o Austràlia, fa anys que treballen amb inversors asiàtics", apunta.

MAJOR PRESÈNCIA I MÈS NEGOCI

La població xinesa establerta a Espanya s'ha més que triplicat en l'última dècada, passant dels 51.000 nacionals de 2003 als 182.000 comptabilitzats el 2013. També han crescut els llaços econòmics entre els dos països: en els últims deu anys una quarantena de projectes immobiliaris , entre ells la compra de l'Edifici Espanya de Madrid, han suposat la inversió d'uns 1.000 milions d'euros.

Diari Digital Cinco Días