ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dimecres, 02 Març 2016 11:16

Nou punts d'habitatge pacte PSOE-Ciutadans

El "Acord per a un govern reformista i de progrés" que han signat avui al Congrés el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de Ciutadans, Albert Rivera també deixa entreveure mesures que afecten també al mercat de l'habitatge a Espanya. Es recullen mesures contra el sobreendeutament i els desnonaments, mesures per enfortir els drets dels consumidors i es proposa impulsar un potent parc social de pisos a lloguer. A grans trets, aquestes són les línies principals d'actuació:

1.- Reconèixer el dret de les persones que hagin perdut el seu habitatge com a conseqüència d'una situació d'insolvència sobrevinguda en un procediment de desnonament a que se'ls faciliti un habitatge en règim de lloguer social a un preu d'acord a les seves circumstàncies econòmiques i familiars i , si escau, a un pla de rescat personal sobre el deute pendent que mantinguin, que no ha de superar el 30% dels seus ingressos.

2.- Reformar la Llei Hipotecària per a l'eliminació automàtica de les clàusules declarades abusives pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea i la jurisprudència del Tribunal Suprem per part de les entitats financeres, sense avís previ exigència del titular d'una hipoteca.

3.- La posada en marxa urgent d'un Programa de Lloguer Social mitjançant un acord amb la Sareb i altres entitats financeres propietàries d'habitatges buits.

4.- Donar suport i impulsar un sistema real de segona oportunitat que millori el règim jurídic de la insolvència dels deutors, amb protecció de l'habitatge habitual davant els desnonaments per les entitats financeres, o la revisió del règim jurídic de les clàusules i préstecs abusius i eliminació de les clàusules sòl

5.- La formació de jutges i magistrats en dret de consum.

6.- Potenciar la rehabilitació amb la posada en marxa d'un Pla Estatal de Rehabilitació Sostenible d'Habitatges i Edificis, i Regeneració Urbana, que té com a objectiu passar de les 23.000 habitatges / any rehabilitades actualment a 200.000 habitatges / any en 2025, generant uns 200.000 llocs de treball nous en el sector.

7.- En l'àmbit dels edificis públics es fixarà com a objectiu la rehabilitació energètica amb caràcter anual del 3% de la superfície dels edificis de l'Administració General -edificis de serveis administratius- i, al seu torn, traslladar a la resta d'administracions .

8.- Desenvolupar plenament el Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents (Smart cities), mitjançant la creació d'un consell assessor de ciutats intel·ligents.

9.- Recuperar la prohibició absoluta de canvi d'ús de sòl en zones forestals incendiades.

Diari Digital El Confidencial