ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 14 Febrer 2019 15:33

XXVI Edició del World Law Congress

Els propers 19 y 20 de gener es celebrarà al Teatre Reial de Madrid la XXVI Edició del Congrés Mundial de Dret de la World Jurist Associations, sota el lema “Democràcia, Contitució i Llibertat”, com a mostra de suport a la democracia constitucional espanyola.

El Rei Felip VI rebrà el premi de la WJA, World Peace and Liberty Award com a reconeixement al paper fonamental de la monarquia parlamentària espanyola, pel seu indestructible compromís amn l’Estat de Dret.

Més de 180 ponets de més de 70 nacionalitats dels cinc continents, participaran en el XXVI World Law Congress que convertirá a Madrid en la capital mundial del Dret, per defensar l’Estat de dret com a garant de la llibertat, en un momento en què les democràcies s’enfronten a seriosos desafiaments. El proper mes de febrero juristes, empreses i institucions, españoles i internacionals, que persegueixen el progrés de la humanitat, la convivencia en democracia i la llibertat, tenen una important cita al Teatre Reial de Madrid.

En la jornada del dilluns 28 de gener s'ha procedit a la celebració d'un esmorzar amb premsa en què s'han abordat els principals punts del programa d'aquesta trobada d'interès internacional i al qual han assistit Javier Solana, president adjunt del Comitè Organitzador del World Law Congress; Javier Cremades, president adjunt del Comitè Organitzador del World Law Congress; Manuel Aragón, membre del Comitè d'Organització i director del World Law Congress; José María Alonso, degà del Col·legi d'Advocats de Madrid, Francisco Javier Lara, degà del Col·legi d'Advocats de Màlaga; Maria Emilia Adán, degana del Col·legi de Registradors d'Espanya i José Luis Lledó, vicepresident del Col·legi de Notaris d'Espanya.

La World Jurist Association, Organització no Governamental que reuneix a prestigiosos presidents de tribunals, magistrats, jutges, funcionaris de govern, professors de Dret, advocats, notaris, registradores, estudiants i professionals relacionats amb les lleis a tot el món, ha triat aquest emblemàtic lloc per a la celevració del tercer congrés que s’organitza a Esoanya en els més de 55 anys de vida de l’associació.

Més de 2.000 persones assistiran a aquest event d’important prestigi internacional, en el qual més de 180 ponents i panelistes reunits en 21 taules, debatran de primera mà una visió global dels assumptes que més preocupen a la humanitat, especialmente els vinculats amb el món del Dret i la justicia.

Aquest esdeveniment suposa per a Espanya una oportunitat inigualable per recolzar les seves institucions democràtiques, caracteritzades per la seva estabilitat i creixement sostenible. Així mateix, suposa una gran oportunitat per prendre el pols als grans assumptes de l'agenda internacional, col·loca Espanya com a model de referència d'una democràcia madura i en el millor exemple per a altres democràcies en un context de crisi de governança mundial. A més, per primera vegada es presentarà un exclusiu programa de mentorització per a joves juristes, que veuran vinculada i assessorada seva carrera professional a un dels grans professionals de la World Jurist Association.

En el marc d'aquest congrés biennal tindrà lloc el lliurament del premi de la WJA, World Peace and Liberty Award, un reconeixement a les institucions espanyoles coincidint amb la commemoració dels 40 anys de la Constitució Espanyola. Aquest guardó serà recollit pel Rei Felip VI per la seva indestructible compromís amb l'estat de dret. En els seus més de 55 anys d'història, la WJA només ha premiat a tres notòries personalitats internacionals: Winston Churchill, guardonat quan la WJA encara era un programa dins de l'American Bar Association; René Cassin, reconegut per la seva tasca en la redacció de la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides; i Nelson Mandela, per la seva incansable lluita pels Drets Humans a Sud-àfrica, sent aquests últims honrats posteriorment amb el Premi Nobel. A aquesta llista d'il·lustres es sumarà al febrer nostre monarca, SM el rei Felip VI.

UN MÓN GOVERNAT PER LA LLEI, NO PER LA FORÇA

El lema escollit recull fidelment la missió de la World Jurist Association (WJA) des dels seus inicis, l'any 1963. Les veus de jutges, advocats, professors de Dret i altres professionals clamaven per l'organització d'un fòrum obert i lliure que els permetés treballar per enfortir i divulgar l'Estat de Dret i les seves institucions al llarg del món. Va ser Charles Rhyne, fundador i soci de la firma d'advocats Rhyne & Rhyne, qui va col·locar la primera pedra de la World Jurist Associacion, i va ostentar el càrrec de primer president de la història de l'associació.

Com Organització No Governamental amb estatus consultiu especial davant el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides, la WJA ha treballat en estreta col·laboració amb governs, organitzacions no governamentals i cadenes per fomentar un diàleg cooperatiu sobre la pau mundial.

Personalitats de gran prestigi, entre els quals s'inclouen presidents de tribunals, magistrats, jutges, funcionaris de govern, professors de Dret, advocats, notaris, registradors, estudiants i professionals relacionats a les lleis arreu del món, s'han unit com a membres de l'associació com a reforç del compromís dels diferents països en la recerca de la pau a través de l'Estat de Dret per a totes les generacions.

Abogacía Española