ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dimarts, 26 Gener 2016 13:03

Certificat penals obligatori treball menors

Aquest certificat és exigit per la Llei de Protecció a la Infància per als que exerceixen professions en contacte amb menors i pot ser sol·licitat en qualsevol òrgan administratiu de l'Estat, segons ha informat el Ministeri de Justícia. Aquesta mesura s'ha pres per pal·liar les llargues cues que s'estan produint aquests dies.

Fins a l'entrada en funcionament del Registre Central de Delinqüents Sexuals, el proper 1 de març, l'absència d'antecedents s'acreditarà mitjançant el certificat de penats, que pot ser obtingut a través de diversos canals.

En el cas dels treballadors, poden fer-ho a través de la pàgina web del Ministeri de Justícia, per correu ordinari, o de forma presencial als registres de les gerències territorials del Ministeri de Justícia, a les delegacions i subdelegacions del Govern i en els registres de qualsevol òrgan administratiu que pertanyi a l'Administració General de l'Estat, a la de qualsevol Administració de les comunitats autònomes ia la de qualsevol Administració Local.

Les entitats en què es va a treballar amb menors poden sol·licitar el certificat dels seus treballadors de forma conjunta, previ consentiment exprés d'aquests.

Per la seva banda, les administracions públiques poden sol·licitar el certificat d'antecedents penals, amb autorització prèvia del treballador, directament a través de la Plataforma d'Intermediació de Dades que gestiona el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. D'aquesta manera, s'eviten desplaçaments i s'agilitza la tramitació, segons la informació facilitada pel departament que presideix Rafael Catalá.

Els ciutadans que optin per la sol·licitud telemàtica, han de tenir en compte que el sistema operatiu de l'ordinador ha d'estar actualitzat (es necessita disposar d'últimes versions de Windows, últimes o penúltimes versions dels navegadors Chrome o Internet Explorer); han de tenir un certificat digital d'usuari vàlid (DNI electrònic, FNMT) i l'abonament de la taxa s'ha d'haver realitzat en les entitats bancàries que estan adherides a la passarel·la de pagament del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Diari Digital El Derecho