ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dimarts, 30 Juny 2020 13:54

Compensació a empleats per les despeses del teletreball

El Govern es proposa com a objectiu que la nova llei sobre el teletreball fixi compensacions als empleats que exerceixin aquesta activitat. El seu projecte de llei està en fase de consulta pública.

El confinament obligat des del 16 de març ha obligat al mercat laboral espanyol a dos grans experiments: els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i, per aquells que han pogut mantenir-se actius, el teletreball. Encara està per veure com acaba tot el procés, en moltes empreses i sectors ha resultat una sorpresa la capacitat que hi havia d’implementar aquest tipus d’activitat sense perdre productivitat.

Ara, el Govern vol formalitzar en un marc legal bàsic les condicions en què es podrà realitzar aquest model de treball, que defineix com el que també s’hauria pogut realitzar als locals de l’empresari però s’executa habitualment fora d’aquests locals.

El projecte de Treball es fixa com a objectiu establir per llei que les empreses compensin als seus empleats per les despeses en que incorren quan exerceixin la seva activitat en teletreball, una modalitat que tot just feia un 5% dels assalariats a Espanya però que durant els tres mesos de confinament per la pandèmia del coronavirus ha escalat fins al 40%.

El Ministeri de Treball va obrir el ahir tràmit de consultes públiques de cara a elaborar properament aquest projecte de llei. L’objectiu segons detalla l’informe, tracta de proporcionar una regulació que equilibri l’ús d’aquestes noves formes de prestació de treball per compte aliena i les finestres que suposen per a empreses i persones treballadores.

En concret, assenyala la creació “d’un marc de drets” que satisfaci, entre d’altres, els principis sobre el caràcter voluntari i reversible del teletreball, la igualtat de tracte en les condicions professionals, els temps màxims i mínims de treball i, especialment, “la retribució inclosa la compensació de despeses”.

La possibilitat que les empreses realitzin aquestes compensacions és una cosa que donen per fet despatxos d’advocats i sindicats. La raó és que, un vegada l’empresa decideixi estalviar espai i consums en la seva seu, el treballador no té que assumir-los. Una vegada que el marc legal fixi la base, les condicions concretes en què cada empresa pacta el teletreball com BBVA o Repsol ja ho tenen establerts en els seus convenis. La primera fixa una compensació de 50 euros mensuals i la segona fixa un límit de tres dies laborals.

Diari Digital El Mundo