ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Divendres, 22 abril 2016 08:11

Espanya no compleix amb les directives europees

La reforma ha quedat aturada tot i que l'organisme d'Hisenda aprovés un esborrany en el 2015.

Al març de 2014 el Parlament va aprovar tres directives per a la contractació pública. Les normatives sobre la contractació eren clares, tenien com a objectiu fer els contractes més eficients, homogenis i transparents.

Espanya no ha complert amb l'objectiu ja que la data límit que se li va establir va ser aquest passat 18 abril 2016.

En el butlletí de la Unió Europea del 28 de Març, es van publicar les tres directives relacionades amb la contractació pública (dues relatives a contractació pública i contractes de concessió, i una relativa a sector energètic i de transports) que es va aprovar el 26 de febrer del 2014.

A través ed Hisenda, el govern central va presentar a l'abril de l'any passat (2015), un esborrany d'avantprojecte de la llei de contractes del sector públic, juntament amb un període d'observació que va finalitzar al maig del mateix any.

Des de llavors, segueix a l'espera de tornar a connectar amb el projecte, el qual encara ni ha estat presentat a les Corts per debatre de nou la seva aprovació, ni al Consell de Ministres per convertir-lo en projecte de llei.

Després de les eleccions generals del 20-D, el document ha quedat aturat, i després de tot ja ha passat un any.

Perquè aquestes directives Europees s'apliquin, requereixen l'aprovació per part del país que al seu torn les transposa amb les seves lleis pròpies. Però per Llei estan obligats a aplicar-les, però perquè això passi, l'estat en qüestió és lliure de decidir com, quan i amb quins mitjans complir-los.

Diari Digital El Periódico