ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dilluns, 29 Setembre 2014 07:24

Els tipus de frau més comuns en e-commerce

  • Triangulació: un client compra un producte en una botiga pirata que ha adquirit il·legalment numeració de targetes robades, la botiga utilitza una targeta robada per comprar el mateix producte en una botiga legal i li fa arribar el producte al client. L'usuari no sap que ha estat víctima d'una estafa, i quan s'aixeca la llebre, a ulls de la botiga legal, l'estafador és el client innocent.
  • Phishing i pharming: són dos mètodes de suplantació d'identitat. En el phishing, el delinqüent cibernètic aconsegueix enganyar l'usuari mitjançant un correu, normalment spam, convidant-per exemple a fer una operació bancària en una pàgina que aparentment té la mateixa aparença que la seu banc. L'èxit del Pharming rau en el fet que no cal que l'usuari efectuï una operació bancària accedint a la pàgina mitjançant un link que li proporciona l'estafador. L'usuari intentarà accedir directament des del seu navegador amb la normalitat de sempre, excepte en que la pàgina a la qual accedeixi no serà l'original.
  • Botnets: són robots informàtics que s'instal·len en els nostres ordinadors, ja sigui mitjançant un correu spam, o algun malware instal·lat en alguna descàrrega. Una de les peculiaritats d'aquest frau online a l'ecommerce és que l'estafador sol estar en un país que probablement tingui vetada la compra en línia en infinitat de llocs per la quantitat de frau que cometen, per la qual cosa utilitza la nostra IP i informació de l'ordinador per que sembli que la compra es realitza d'un país permès. Aquest engany se sol fer en comerços de ticketing i el seu rastre és força complicat de seguir. S'estima que pot haver-hi més de tres milions de botnets pul·lulant per la xarxa.
  • Re-shipping: un defraudador compra en un comerç en línia amb una targeta robada i utilitza una mula, persones que rebran la mercaderia a canvi d'una comissió, per evitar ser descoberts. Un cop rebuda la mercaderia, la mula es l'envia al defraudador.
  • Frau d'afiliació: et llancen una campanya de molts productes a un descompte molt bo, imitant als programes d'afiliació més coneguts, però el programa d'afiliació és fals.
  • Robatori d'identitat: el robatori d'identitat és qualsevol classe de frau que origini la pèrdua dedatos personals, com, per exemple, contrasenyes, noms d'usuari, informació bancària o números de targetes de crèdit. En aquest tipus de frau en línia, la imaginació de l'estafador no té límits: els lladres tenen infinitat de mètodes per apropiar-se d'aquesta informació personal: robant el correu de les bústies, rebuscant en les galledes d'escombraries, amb trucades telefòniques falses.
  • Frau amic: vam rebre una compra, a priori tot correcte. Lliurem la mercaderia però malgrat que tot semblava normal als pocs dies vam rebre una devolució. Què ha passat?, doncs que el nostre client ha declarat la compra com fraudulenta en el seu banc, encara que en realitat va ser ell qui va fer la compra.
  • Account takeover: és quan l'estafador obté dades d'un usuari o un client, prenen el control del seu compte, i canvien algunes dades de la mateixa per poder realitzar el frau en línia. Els més freqüents són: canvis de la direcció, afegir una nova adreça d'enviament, canviar un número de telèfon.
  • Clean fraud: és l'un dels sistemes de frau online a l'e-commerce més sofisticat. Totes les dades del compte són correctes, la targeta compleix tots els protocols de seguretat, les dades de la IP són correctes.

Actualitat E-commerce