ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 10 Desembre 2015 10:54

Espanya vuitè exportador agroalimentari mòn

Espanya es va convertir el 2013 en el vuitè país que més aliments exporta després de tancar l'exercici amb una xifra rècord de 36.367.000 d'euros.

Espanya, vuitè exportador agroalimentari del món després de tancar 2013 amb xifra rècord

Espanya es va convertir el 2013 en el vuitè país que més aliments exporta i el sisè més important de la Unió Europea per volum d'exportació després de tancar l'exercici amb una xifra rècord de 36.367.000 d'euros, segons l'informe sectorial 2014 d'Cesce.

En concret, el creixement de les exportacions agroalimentàries va permetre que la balança comercial registrés un superàvit de 3.466 milions d'euros el 2013, uns 500 milions d'euros més que en l'exercici anterior. Aquests resultats també han estat possibles per la reducció del 0,8% de les importacions, que encadenen dos anys consecutius a la baixa.

Els països de la UE són els principals destins de les exportacions espanyoles, que representen el 76% del total de les vendes internacionals del sector agroalimentari.

D'altra banda, Estats Units i Rússia, que ha posat un veto als productes agroalimentaris espanyols després de les sancions aplicades pel conflicte amb Ucraïna, són els altres grans mercats per als productes espanyols, encara que el major repunt en 2013 es va produir al Japó, on les vendes es van incrementar en un 11,5%.

L'aposta per la internacionalització de les empreses espanyoles per créixer ha permès que el nombre de companyies agroalimentàries amb vendes a l'exterior s'incrementés un 5%, arribant a les 12.726 empreses.

Diari Digital El Confidencial