ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dimarts, 01 Octubre 2019 12:05

Google sense anuncis mèdics sense base científica

Google ha anunciat que dins de la seva nova política de publicitat digital prohibeix incloure anuncis que venguin tractaments sense base biomèdica o científica, així com tècniques mèdiques que no estan comprovades o són experimentals, com la majoria de les teràpies amb cèl·lules mare, teràpia cel·lular i teràpies gèniques.

La nova política també inclou tractaments basats en troballes científics bàsics i experiència clínica preliminar, però que actualment no compten amb proves clíniques formals suficients per justificar l'ús clínic generalitzat.

«Moltes vegades aquests tractaments poden suposar un risc per a la salut i creiem que no tenen cabuda en les nostres plataformes», es lamenten, alhora que aclareixen que, aquesta restricció, «no afectarà assajos clínics». A més, asseguren que seguiran donant a suport als metges perquè puguin promoure les seves troballes i investigacions entre el públic.

A mesura que surtin a la llum noves troballes i els organismes reguladors supervisin el desenvolupament d'aquests, la companyia continuarà avaluant les seves polítiques i realitzant actualitzacions segons sigui necessari. «Sabem que també hi ha bons actors en aquest espai, que realitzen importants investigacions que poden conduir a grans avenços mèdics», recorden.

SUPORT ALS EXPERTS

Aquesta decisió es pren després, d'una banda, confirmar que «els experts en aquest camp donen suport tals restriccions», i que en els últims anys s'ha produït un creixement del nombre de persones que intenten aprofitar-se d'altres oferint tractaments enganyosos i no provats.

«La publicitat digital ajuda a fer d'Internet un lloc obert a tothom, el que permet a milers de milions de persones fer preguntes, trobar respostes i descobrir noves idees. Sabem que l'ecosistema d'anuncis digitals només pot prosperar si es tracta d'un lloc segur i fiable per als usuaris », afirmen.

Per la seva banda, el president de la Societat Internacional per a la Investigació de Cèl·lules Mare, Deepak Srivastava, ha donat la benvinguda a la nova política de Google assenyalant que «es tracta d'un pas molt necessari per frenar la comercialització sense escrúpols d'aquest tipus de tractaments com les teràpies amb cèl·lules mare no comprovades ».

«Si bé les cèl·lules mare tenen un gran potencial per ajudar-nos a comprendre i tractar una àmplia gamma de malalties, la majoria de les intervencions amb elles segueixen sent experimentals i només s'han d'oferir als pacients a través d'assajos clínics ben regulats. La comercialització prematura de productes no provats de cèl·lules mare amenaça la salut pública, la seva confiança en la investigació biomèdica i soscava el desenvolupament de noves teràpies legítimes », ha assenyalat.

Diari Digital ABC