ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dimarts, 26 Febrer 2019 15:47

Les etiquetes dels lactis hauran de marcar l’origen de la llet

El passat 22 de gener va entrar en vigor el reial decret que obligarà a indicar l'origen de la llet utilitzada com a ingredient en l'etiquetatge de productes lactis elaborats i comercialitzats a Espanya.

D'aquesta manera, els ciutadans veuran per primera vegada en l'etiquetatge d'aquests productes tant al país d'origen en el qual la llet ha estat munyida, com el país on ha estat transformada, de manera que es facilita el dret a l'elecció de compra dels consumidors.

Aquesta norma afecta iogurt, nata, lactosè-, mantega, formatges o mató, entre altres productes lactis.

L'Organització Interprofessional Làctia (Inlac) ha recordat que conèixer l'origen de la llet és una demanda de la majoria dels consumidors a Espanya, i és percebut com un atribut positiu associat a la seva qualitat. "Es tracta d'una mesura molt esperada pel sector", assenyalen des de la interprofessional.

Tal com recorda el sector, amb relativa freqüència el consumidor espanyol prefereix adquirir llet d'origen nacional, però fins ara no podia fer-ho perquè aquesta informació no figurava en l'etiquetatge de llet, iogurt o formatges. Així, des Inlac esperen que augmenti el consum a Espanya després de l'entrada en vigor del Reial Decret.

A PARTIR DEL 50% DEL PES

D'aquesta manera i amb la nova normativa, s'indicarà l'origen de la llet utilitzada com a ingredient que representi un percentatge superior al 50%, expressat en pes, respecte al total d'ingredients utilitzats.

A més, en les etiquetes s'haurà d'incloure el país de munyir i el de transformació, en el cas que coincideixin s'indicarà el lloc després de la menció 'Origen de la llet', el lloc on la llet ha estat munyida i transformada.

Tant si l'etiquetatge inclou la llista d'ingredients com si només inclou la denominació de l'aliment, l'origen apareixerà a prop i tindrà caràcters de la mateixa mida i color de font que aquestes referències.

Els operadors d'empreses alimentàries tindran a partir d'ara la possibilitat d'afegir també informació més precisa del lloc de procedència de la llet, si aquesta procedeix enterament de l'origen indicat, mitjançant la indicació del nom d'una regió o territori.

Diari Digital El Periódico