ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 07 abril 2016 16:35

FBI accedeix al teu iPhone malgrat no vulgui Apple

Despres del que va ocórrer el passat 2 de Desembre el departament de Justícia dels Estats Units, anava darrere d’un posible sospitós de l’assalt de Sant Bernardino.

El terrorista que va matar el pasat 2 de Desembre a catorze persones en San Bernardino posseïa un telèfon de la marca d’Apple. Sota questa situación, el departamento d’investigació criminal (FBI) va sol·licitar l’ajuda de la companyia de Tim Cook, per accedir al terminal i analitzar les dades amb què pretenien destapar la implicació del sospitós en dit assalt.

Per poguer reconstruir els fets abans i desprès dels successos, necesitaben accedir-hi a les dades del iPhone 5 que pertanyia al sospitós. La companyia alarmada per la seva política de seguretat i la privacitat dels seus terminals, s’hi va negar dient-hi aquestes paraules – Desbloquejar un terminal inclús sota demanda judicial, desencadenaría la posibilitat de desbloquejar qualsevol altre terminal violant la privacitat dels usuaris d’Apple - .

A més Apple va assegurar que si s’intentava entrar en el sistema d’un terminal mòbil l’única cosa que aconseguirien és esborrar definitivament tota la informació del telèfon.

Malgrat dels problemes legals i la violació dels drets civils en l’era digital, el pasat 22 de març el departament d’investigació dels Estats Units va comunicar oficialment que gràcies a una “tercera persona” totalment aliena al cas, havien aconseguit entrar al terminal de Syed Farook.

La noticia va donar la volta al món sencer, per que la companyia de la Poma disposa de més de 850 milions d’usuaris en tot el món, la qual cosa va deixar en evidència la seguretat real dels seus terminals en cas extrem de privacitat.

La companyia va negar la notícia, i va dir que només seria possible si algú s’hagués dedicat a crear un programari específic per poguer piratejar el seu sistema i que era imposible que quelcom succeís, a més va afegir com inacceptable tal acció.

El breu escrit registrat pel jutjat de la magistrada Sheri Pym de Riverside, California, diu textualment: “El Govern ha aconseguit accedir a les dades emmagatzemades en el iPhone de farook i, per tant, ja no es necesita l’asistència d’Apple inc. Ordenada pel jutjat (…) En consequència, el Govern sol·licita amb aquest escrit que es deixi sense efecta l’ordre”.

No s’en sap res de la persona que va ajudar a l’FBI a conseguir aquesta información i tot i que varen violar els drets civils del asaltant, aquesta acció va resoldre el cas.

Diari Digital El Periódico