ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dijous, 16 Octubre 2014 08:57

Google news pot tancar a Espanya

Si finalment s'aprova la polèmica Llei de Propietat Intel·lectual al Senat, Google podria tancar la seva plataforma de notícies Google News a Espanya ja que no estaria disposada a pagar un cànon als mitjans de què enlazasen les seves notícies.

El responsable mundial de Google News, Richard Gingras, així com el cap comercial internacional Madhav Chinnappa, van estar reunits a la capital d'Espanya amb clients, socis, periodistes i representants de l'Administració per tractar l'espinós assumpte de la taxa Google. Però el resultat no va poder ser pitjor, segons publica el diari El Mundo. I és que els de Mountain View valoren la possibilitat de tancar aquest servei si finalment s'aprova la normativa.

Després de diverses reunions a casa nostra, els executius de Google no haurien quedat molt satisfets amb el principal problema a tractar: ​​poder enllaçar de forma gratuïta i lliurement en la seva plataforma qualsevol contingut públic.

MÉS PROBLEMES A EUROPA

No és la primera vegada que el popular portal de notícies té problemes similars. El passat 2013 el màxim responsable de Google, Eric Schmidt, i el president gal François Hollande van signar un acord pel qual Google va habilitar un fons d'innovació digital per valor de 60 milions d'euros per finançar projectes de transició tecnològica en la premsa generalista francesa. El conveni va ser interpretat com una compensació del gegant tecnològic al sector de la premsa, que va acusar Google de beneficiar-sense la deguda remuneració d'enllaçar continguts dels mitjans en els seus cercadors.

A Alemanya per la seva banda el cercador va decidir excloure del seu servei de notícies als mitjans que no donessin el seu consentiment explícit per veure inclosos de forma gratuïta.

Aquí a Espanya la veritat és que Google no és l'única contrària a aquesta taxa. La CEOE va deixar clar que l'anomenada taxa Google atempta contra la llibertat d'empresa, el desenvolupament d'internet i dinamita la creació de nous projectes empresarials.

Diari Digital El Confidencial