ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF Advocats Twitter SF Advocats Google + SF Advocats Linkedin SF Advocats
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Google + SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Intel·ligència artificial, aportacions a l'àmbit jurídic

Algunes novetats en la relació entre la intel·ligència artificial i el món jurídic, apunten que els dispositius intel·ligents permetran a l'usuari conèixer la possibilitat que hi hagi recurs sobre un tema determinat.

Experts en Intel·ligència artificial de diferents bufets coincideixen que, per mantenir-se actius al mercat, han d'adaptar la seva estructura. El que equival a estar oberts mentalment i preparats tecnològicament per avançar amb la IA.

TENDÈNCIES GENERALS D'INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL PER AL 2018

S'espera una major expansió en matèria de machine learning, amb aplicacions que travessaran totes les indústries i serveis. El camí està dirigit a dispositius que puguin analitzar les dades precarregats, realitzar comparacions i predir les millors accions.

Les empreses més avançades en intel·ligència artificial ja estan treballant en:

 • Solucions a la xarxa que suplantin l'absència de recursos humans capacitats en intel·ligència artificial.
 • Nous dispositius que identifiquin el context de l'usuari i que ofereixin les dades per a una decisió ràpida i eficaç.
 • Aplicacions associades al llenguatge facial, emocions i a les preferències establertes.
 • Reconeixement de la veu, la imatge i la vocalització d'un mateix concepte.

Però el més nou en matèria d'Intel·ligència artificial es donarà en el debat sobre l'aspecte ètic, la seva regulació empresarial i governamental, i la implicació en la responsabilitat social.

INTEGRACIÓ D'INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL EN EL MÓN JURÍDIC

D'una banda, es detecten buits de legislació sobre la manera en què s'aplica la intel·ligència artificial. La manipulació de les dades que es ingressen al sistema per al seu posterior anàlisi, pot derivar en diversos riscos, de tot tipus.

D'aquesta manera, les classificacions que se suposen objectives estan basades en informació seleccionada per una persona. Això inclou creences i interessos, és a dir intencionalitat.

D'altra banda, en l'acció pròpiament dita dels advocats, la intel·ligència artificial:

 • Ajuda a evitar fraus amb la utilització de sistemes que reconeixen imatge i veu.
 • Brinda un ventall de solucions més precises per a casos similars en una legislació vigent.
 • Predir probabilitats d'èxit de l'estratègia triada segons els tribunals que jutgin.
 • Disminueix considerablement el temps necessari per a recerca d'informació. Analitzen ràpidament diferents bases de dades i presentar els resultats. Això permet al professional guanyar temps en plans d'acció.
 • Presenta indicadors de diverses índoles, els compara i permet prendre decisions més eficaces. L'advocat tindrà accés a major informació de casos anteriors, estadístiques, jutges, etc.
 • Accés als documents digitalitzats. En qualsevol moment i lloc, pot el professional tornar a les fonts.
 • Augment de temps disponible per a casos complexos. Amb aquest sistema predictiu, els serveis repetitius poden ser realitzats per la màquina. Per exemple, les clàusules que es repeteixen en els contractes o plantilles.
 • Millores en les tarifes per als clients. El temps que destini cada advocat al cas és menor; només el que necessiti per generar el pla d'acord a les dades obtingudes. La resta pot utilitzar-lo en nous clients o en un altre tipus d'accions.

Un temor que ha acompanyat des de sempre al desenvolupament tecnològic, és la substitució de la força de treball per les màquines. En el món jurídic també existeix aquesta por.

Les màquines podran reemplaçar als advocats que simplement fan tràmits. Però no a l'analític, el negociador, al qual busca l'èxit.

La intel·ligència artificial és una nova eina en el sistema jurídic, i els professionals han de preparar-se per la seva utilització. La formació contínua i l'anàlisi de les dades en menys temps és la combinació ideal.

Redacció SF Advocats