ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Publicacions

Dimarts, 21 Gener 2020 15:18

Què passaria si hagués Spexit?

Les decisions de la justícia europea, atorgant l’immunitat parlamentària com eurodiputats efectes als líders independentistes catalans Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, no han agradat a un sector de la política espanyola.

Dijous, 16 Gener 2020 15:58

Hisenda presenta els nous models fiscals

En la campanya de declaracions informatives de 2019 s’inclouen els nous models 234, 235 i 236, originats a partir de la Directiva (UE) 2018/822, del Consell, de 25 de maig de 2018; la controvertida DAC 6.

El plen de la sala primera ha dictat una sentència en la qual desestima el recurs de cassació interposat contra una sentència que havia apreciat intromissió il·legítima en el dret a la pròpia imatge per la publicació de la fotografia, obtinguda del perfil de Facebook, d’una persona detinguda i ingressada a la presó per una acusació d’abusos sexuals a menors.

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes ultimen un important canvi de model en l’atenció a menors estrangers no acompanyats que implicaria la modificació de diverses lleis. En el nou protocol, el Govern central assumiria la primera acollida dels nouvinguts, que ara està en mans de les comunitats autònomes per, a dues o tres setmanes després, derivar-los per tota Espanya d’una manera més proporcional a l’actual. Aquesta fòrmula, de funcionar, evitaria que els menors estrangers es concentressin a Andalusia, Melilla i Ceuta, principals portes d’entrada, i Catalunya i el País Basc, comunitats de destí i trànsit cap a Europa.

Dimarts, 07 Gener 2020 15:02

Punts més importants de la LOPDGDD

En un mes en el que fem balanç de les dades més destacades del 2019, no podia faltar un repàs pels punts més importants de la Llei Orgànica de Protecció de Dades i garantia dels drets digitals que va entrar en vigor el 7 de desembre de 2018. Amb aquesta normativa, Espanya s’ha convertit en un país pioner en el desenvolupament d’un entorn que utilitza la tecnologia de forma responsable i garanteix els drets digitals que protegeixen a l’usuari de la xarxa.

Conduir implica un alt grau de concentració. Es requereix una bona organització i coordinació de tota la informació que ens arriba des de l’interior i l’exterior del vehicle. Una distracció mentre conduïm pot comportar conseqüències fatals, deixant, en el pitjor dels casos, danys materials i humans.

El Consell de la UE ha arribat a un “acord de compromís” sobre un projecte de Directiva sobre accions representatives per a la protecció dels interessos col·lectius dels consumidors, que vol fomentar que els consumidors europeus defensin els seus drets de manera col·lectiva i més eficient en la Unió Europea. L’Advocacia europea, reunida en el Comité d’Accés a la Justícia de CCBE, s’ha mostrat preocupada atès que en el text aprovat en el Consell s’ha eliminat l’article 15 que contenia una referència expressa a l’assistència jurídica gratuïta per a aquest tipus de procediments col·lectius. D’aquesta manera, el text proposat pels Estats membres en un considerant no vinculant, fa cas de les posicions de la proposta de la Comissió Europea i del Parlament. Igualment, desatén el fet que l’assistència Jurídica transfronterera en realitat ja es troba regulada per la Directiva 2003/8/CE per a processos transfronterers civils i mercantils. En aquest sentit, el Parlament Europeu, en el seu informe de 30 d’abril de 2013 sobre la millora de l’accés a la justícia, ja havia indicat la seva preocupació respecte a l’aplicació de l’Assistència Jurídica civil i mercantil als col·lectius més vulnerables. Cal, per tant, esperar que serà un dels principals punts a debatre en la propera etapa legislativa (els coneguts con “trilogos”) en què participen representants de les tres institucions.

En tota revolució (tecnològica, en aquest cas) cada país ha d’escollir com afronta la situació.

Així, alguns països han decidit, com és el cas de la Xina, establir un pla quinquenal per a la introducció de les noves tecnologies, apostant de forma molt ferma pel 5G i per l’anomenada tecnologia de registres distribuïts (DLT,i, la més coneguda d’elles, el blockchain) i creant un marc legislatiu, polític, social i econòmic que afavoreix el desenvolupament d’aquestes tecnologies.

Dijous, 19 Desembre 2019 08:51

017, nou número contra els ciberatacs

Avui en dia tot és tecnologia. Tenim tota la informació al nostre abast a un sol clic al ciberespai i és per això, que estem més exposats a patir ciberatacs. Donat l’augment d’aquests atacs a Espanya, el Ministeri d’Economia i Empresa, delegant a mans de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital (SEAD), ha creat un nou número de telèfon totalment gratuït per denunciar aquests delictes: El 017, conegut com “Línia d’Ajuda en Ciberseguretat”.

Dimarts, 17 Desembre 2019 15:52

Pagament segur amb el smartphone

Sense «smartphone» no som res. D’uns anys ençà, el telèfon mòbil s’ha convertit en una extensió de l’usuari, que l’empra per comunicar-se, veure vídeos, informar-se i, fins i tot, realitzar compres. Precisament, a l’hora d’adquirir un producte amb un terminal és important prendre precaucions. Perquè l’usuari no es porti un ensurt innecessari, l’OCU ha recollit una sèrie de consells que poden resultar molt útils.

Dijous, 12 Desembre 2019 15:35

Anul·lació d’impost de plusvàlua

La sentència, amb ponència del magistrat Pedro González Trevijano, argumenta que quan existeix un increment de la transmissió i la quota que surt a pagar és major a l’increment realment obtingut pel ciutadà, s’estaria tributant per una renda inexistent, virtual o fictícia.

Dimarts, 10 Desembre 2019 15:05

Pagar menys a la declaració de la renda

Esperar l’inici de la campanya de la declaració de la renda, a mitjans del proper any, per preocupar-se pel que devem a Hisenda en l’IRPF per l’exercici 2019 no és bona idea. Qualsevol assessor fiscal que es preï s’ho dirà. “Encara està a a temps de prendre decissions abans que finalitzi l’any per rebaixar la seva factura fiscal”, avisen els professionals afiliats al Registre d’Asessors Fiscals (REAF) del Consell General d’Economistes.

Dijous, 05 Desembre 2019 15:11

Jubilació forçosa en grans convenis

Pedro Sánchez va fer diversos canvis legals en matèria laboral en un ampli reial decret aprovat el passat 28 de desembre. Entre aquestes novetats estava una rectificació de la reforma laboral del PP de 2012, que consistia en que la llei tornava a permetre a les empreses jubilar als seus treballadors de manera obligatòria quan aquests compleixin l’edat legal de jubilació.

Dimarts, 03 Desembre 2019 15:23

Avalat l’acomiadament per absentisme

Les empreses poden seguir acomiadant per absentisme encara que el treballador justifiqui les seves absències. El Tribunal Constitucional ha avalat les extincions per causes objectives si hi ha faltes d’assistència al lloc de treball justificades però intermitents. En una sentència l’Alt Tribunal desestima la qüestió d’inconstitucionalitat plantejada pel Jutjat del Social número 26 de Barcelona sobre l’aplicació de l’article 52 d) de la Llei de l’Estatut dels Treballadors i la seva possible col·lisió amb tres drets fonamental. En concret rebutja que aquest article vulneri el dret a la integritat física, dret a la protecció de la salut o el dret al treball que consagra la Constitució.

Dijous, 28 Novembre 2019 15:31

Indemnitzacions per acomiadament

D’acord amb la recent reolució dels Tribunals, l’Agència Tributària podrà reclamar la tributació de totes les indemnitzacions de fins a 180.000 euros que s’hagin efectuat durant els últims 4 anys. És a dir, un contribuent que hagi rebut una indemnització promedi de 100.000 euros tributarà com a mínim 35.000 euros aproximadament depenent en quina comunitat autònoma es trobi.

Dimarts, 26 Novembre 2019 16:28

Puc quedar-me un objecte perdut?

Un bitlleter en un seient de l’autobús o d’un taxi, un valuós anell a la taula d’una cafeteria o un portàtil a la parada de l’autobús. Les persones perden diàriament multitud d’objectes valuosos que, només a vegades, recuperen. No obstant això, la llei és clara al respecte i imposa a tots els ciutadans l’obligació de restituir-los al seu propietari. Només permet quedar-se amb ells en determinades circumstàncies.

Dijous, 21 Novembre 2019 14:55

La demanda de crèdit es redueix

Les entitats financeres han endurit les condicions de crèdit per als préstecs al consum i les ha relaxat lleument per a les noves hipoteques i per a les empreses. Aquestes són dues de les principals conclusions que es desprenen de l’informe de Banc d’Espanya sobre préstecs bancaris del tercer trimestre del 2019.

Dimarts, 19 Novembre 2019 14:55

Impost sobre les empreses tecnològiques

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha presentat aquesta setmana una proposta d’impost sobre les empreses tecnològiques, les anomenades GAFA (Google, Apple, Facebook y Amazon). El text inclou, de facto, una proposta de fiscalitat en l’era digital perquè ataca el nucli del problema: desvincular el pagament d’impostos de la presència física de les empreses en els territoris. L’assumpte té molta més força de la que pot semblar. D’una banda, pretén solucionar l’embolic en què s’intentaven ficar alguns estats (entre ells Espanya) amb l’anomenada 'taxa Google'. Era un embolic, no pel propòsit sinó pel mètode. Abordar el tema del pagament dels impostos on es generen els beneficis i no on es gaudeixen té tot el sentit del món. Però, precisament per la naturalesa del problema –la deslocalització digital-, el que resulta un sense sentit és abordar-lo en un sol país. I fins i tot a la UE. La proposta de l’OCDE podria arribar a tenir l’aval de 134 països i compta amb el suport del G-7 i la propera setmana podria comptar amb el del G-20.

Dijous, 14 Novembre 2019 15:12

Reglament de comunicacions electròniques

La futura normativa europea, molt conflicitiva i encara en negociació, s’hauria d’haver aprovat al mateix temps que el Reglament de Protecció de Dades. Servirà per reemplaçar la desfasada directiva de 2002.

Dimarts, 12 Novembre 2019 15:12

Llei 5/2019 de préstec immobiliari

La Llei 5/2019, de contractes de préstec immobiliari, imposa al prestamista l’obligació d’evaluar la solvència del prestatari anbans de concedir-li el préstec, sobre la base de la informació que prèviament ha obtingut el prestamista (arts. 11 y 12).Aquest treball examina en detall aquesta obligació. A aquests efectes, s’analitzen els caràcters generals de l’obligació, els subjectes de la mateixa, el moment de portar-la a terme, el contingut de l’obligació (com pot el prestamista accedir a la informació que precisa per avaluar, i quin és el procediment intern d’evaluació), què passa quan és positiva o negativa, i els efectes de l’incompliment de l’obligació d’avaluar en el contracte de préstec. Tot i l’extensa regulació sobre la matèria, aquesta és insuficient, perquè l’incompliment del prestamista no provoca cap efecte civil en el cotracte, de manera que els prestamistes no tenen incentius per a concedir crèdits de manera responsable i evitar el sobreendeutament dels prestataris.

Dijous, 07 Novembre 2019 15:00

Règims duaners especials

S’ha publicat al BOE l’Ordre PCI/933/2019, d’11 de setembre, relativa a l’autorització dels règims duaners especials de perfeccionament actiu, de perfeccionament passiu i d’importació temporal.

Dimarts, 05 Novembre 2019 07:56

Grans empreses formaran a Pimes

El Ministeri ha desenvolupat una sèrie de cursos que s’impartiran de manera gratuïta per a empleats de pimes i deseocupats dirigits a millorar les competències digitals. La curiositat ve de qui seran els encarregats de realitzar aquestes formacions. Seran grans empreses com Amazon, Google, Microsoft, Oracle o Facebook.

Dijous, 31 Octubre 2019 15:42

WhatsApp com a prova davant el jutge

WhatsApp és l’aplicació de missatgeria instantània més popular a Espanya amb milions d’usuaris que l’empren diàriament per mantenir converses de tota índole. No obstant això, el que la majoria desconeix és que el que prometis per WhatsApp pot gaudir de la consideració d’un contracte legal i vinculant davant la Justícia espanyola.

Els despatxos han intensificat els seus plans de transformació tecnològica i han posat a treballar a tots els departaments per llançar projectes disruptius que marquen la diferència en el sector.

Dijous, 24 Octubre 2019 14:20

Habitatge: Ajudes a empleats accidentats

Les mútues col·laboradores de la Seguretat Social podran concedir ajudes complementàries a l’atenció mèdica als treballadors de les empreses que resultin perjudicats en la seva vida diària per un accident de treball o una enfermetat professional. Ajudes importants per als empleats i les seves famílies, com les que es recullen a la Resolució que la Seguretat Social ha presentat a les mútues i a la que ha tingut accés EXPANSIÓN. Per exemple, les següents:

Els membres de la unitat familiar (reagrupants) que disposin d’un permís de residència i treball per reagrupació familiar podran sol·licitar la targeta de residència independent sempre que compleixin una sèrie de requisits que expliquem a continuación.

Dijous, 17 Octubre 2019 14:21

Canal de denúncies en empreses grans

La propera semana està previst que el Consell de la UE doni el vistiplau definitiu a una norma que pretén ser clau en la lluita contra la corrupció pública i privada: la directiva de protecció al denunciant (o whistleblower). El text, que haurà de ser traslladat abans de dos anys, introdueix dues grans novetats en l’ordenament. En primer lloc, obliga a que les companyies i les Administracions i entitats públiques implantin procediments interns per a la recepció i l’estudi de denúncies d’irregularitats. En segon terme, estableix una sèrie de mesures de salvaguarda i blindatge per a qui comuniqui tals infraccions.

Dimarts, 15 Octubre 2019 15:29

Herència d'un habitatge amb hipoteca

L’any passat, els espanyols van renunciar a una de cada 10 herències que van rebre del seus difunts. Si al 2017 les renuncies van ser unes 42.600, al 2018 no es van aceptar 46.679 llegats, un 8,6% més. Segons el Consell General del Notariat, aquesta xifra s’ha multiplicat per quatre des de 2007. Encara que no existeixen dades sobre les raons que porten a rebutjar una herència, entre els experts hi ha consens en dir la causa d’una part important dels desistiments es troba en el deute que presenten els habitatges que formen part dels llegats. Què és millor fer quan s’hereta un habitatge que està gravat per un prèstec hipotecari?

Dijous, 10 Octubre 2019 14:22

Avaluació d’impacte en la RGPD

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat el llistat de tractaments de dades personals en els quals no és obligatòria la realització d’una avaluació d’impacte, amb l’objectiu de facilitar als responsables la identificació d’aquest tipus de tractaments. Segons explica l’autoritat espanyola en una nota de premsa, el Reglament General de Protecció de Dades (RGP) recull en el seu article 35.1 que les organitzacions que tractin dades estan obligades a realizar una Avaluació d’Impacte relativa a la Protecció de Dades (EIPD) abans d’efectuar aquests tractaments quan sigui probable que, en funció de la seva naturalesa, abast, context o fins, comportin un alt risc per als drets i llibertats de les persones.

Dimarts, 08 Octubre 2019 14:19

Impost sobre actius no productius

Després de la decisió del Tribunal Constitucional de declarar adequat al marc constitucional la ‘Llei 6/2017, del 9 de maig, de l’impost sobre els actius no productius de le persones jurídiques’, aquesta legislació catalana torna a tenir vigència i fitxa el període dels subjectes passius per presentar les autoliquidacions corresponents als exercicis de 2017, 2018 i 2019, entre l’1 d’octubre i el 30 de novembre d’aquest any.

Dijous, 03 Octubre 2019 08:57

Límit del dret a l’oblit a la UE

El ciberespai no té fronteres, però el dret a l’oblit dels europeus a Internet sí que en té. I aquestes fronteres són les que delimiten la Unió Europea. Google s’ha fet amb la segona victòria davant la cort europea en tan sols dues setmanes després de que el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) li hagi donat la raó aquest dimarts en un litigi que mantenia amb l’agència de dades de França. Un lustre després de que els jutges dictessin que els usuaris europeus poden sol·licitar l’eliminació dels resultats del cercador vinculats al seu nom, el TJUE, que segueix l’opinió de l’advocat general, ha considerat que “el gestor d’un motor de cerca no està obligat a retirar els enllaços en totes les versions”. Només en les de la UE.

Google ha anunciat que dins de la seva nova política de publicitat digital prohibeix incloure anuncis que venguin tractaments sense base biomèdica o científica, així com tècniques mèdiques que no estan comprovades o són experimentals, com la majoria de les teràpies amb cèl·lules mare, teràpia cel·lular i teràpies gèniques.

Dijous, 26 Setembre 2019 14:29

Menys estalvis per accedir a una hipoteca

Un dels avantatges de la nova llei hipotecària és que obliga el banc a pagar totes les despeses de constitució de la hipoteca (a excepció de la taxació i segones còpies de notari), el que fa que el consumidor s'estalviï uns euros a la signatura del préstec hipotecari. Abans, el desemborsament inicial per a la signatura d'una hipoteca tipus de 150.000 euros oscil·lava entre els 2.800 i els 4.400 euros de mitjana per hipoteca, segons els càlculs de reclamador.es, tenint en compte tots els costos que l'usuari havia d'abonar, inclòs l'Impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD). Per això, subscriure una hipoteca a partir d'ara no tornarà a ser el mateix.

Dijous, 19 Setembre 2019 14:50

Et poden posar una multa com a vianant?

Una creença molt estesa en la nostra societat és que només els conductors poden ser sancionats i que les males accions com a vianants no suposen cap tipus de sanció.

Dimarts, 17 Setembre 2019 12:00

RGPD i comunicacions sindicals

Una recent sentència de l'Audiència Nacional reconeix que les comunicacions sindicals no suposen una vulneració de l'aplicació efectiva del Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD).

Dijous, 12 Setembre 2019 11:15

Conciliar sense demanar reducció de jornada

La reforma aprovada a les portes de les eleccions pel Govern de Pedro Sánchez per reforçar mesures per compatibilitzar vida familiar i laboral comença a desplegar-se a poc a poc. El mateix decret llei que va establir l'equiparació del permís de paternitat també va concretar el dret dels treballadors a sol·licitar canvis en la seva jornada o en la forma de treball per conciliar. La modificació normativa es comença a veure reflectida en sentències, assenyalen especialistes en dret laboral, i és possible que pugui acabar generant major litigiositat.

Dimarts, 10 Setembre 2019 13:46

Robatori del DNI a l'estranger

Es tracta d'un dels grans pors dels viatgers quan viatgen fora de les fronteres d'Espanya o de la Unió Europea. Perdre o que els robin el DNI o el passaport. Fins i tot les dues coses si es tracta de la sostracció de la cartera o la bossa.

Dijous, 05 Setembre 2019 14:33

La higiene en els centres educatius

La legislació espanyola exigeix ​​a les escoles de casa nostra el manteniment d'unes adequades condicions de salut i higiene, a fi de garantir la seguretat dels alumnes que estudien a l'interior de les seves aules.

Dimarts, 03 Setembre 2019 11:04

Guia per a passatgers

Aquests dies en què molts viatgers estan pujant a un avió per posar fi a les vacances, tornen a succeir-se els problemes amb les aerolínies. Retards, cancel·lacions, pèrdues de maletes o canvis d'última hora són circumstàncies a què els passatgers estan més acostumats del que haurien, encara que això no redueix gens ni mica el tediós que és batallar amb les companyies.

Dijous, 29 Agost 2019 10:38

Legislació a favor dels drets LGTBI

Espanya és un dels països amb la legislació més progressistes en favor dels drets LGTBI. La primera fita, va ser el 2005, quan es va convertir en el tercer país a aprovar el matrimoni entre persones del mateix sexe.

La carta d'invitació és un document pel qual, un espanyol o estranger resident legal a Espanya, sol·licita l'acolliment d'un estranger al seu domicili durant un període màxim de 90 dies. D'aquesta manera, es compromet a fer-se càrrec d'ell durant la seva estada al país. Es tracta d'un dels requisits establerts per a aquells turistes que no estan subjectes al règim comunitari en el reglament de la llei 4/2000 sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social.

El passat 4 de juliol es va publicar al BOE el XV Conveni col·lectiu general de centres i serveis d'atenció a persones amb discapacitat, text que per certes prerrogatives no ha estat exempt de polèmica pel que fa permetrà que determinades Entitats del Tercer Sector Social, en actuació concertada amb els sindicats, expulsin a la iniciativa empresarial de la inserció laboral de les persones amb discapacitat a través dels Centres Especials d'Ocupació.

Dimarts, 20 Agost 2019 11:02

Canvi de sexe en menors transexuals

El Tribunal Constitucional ha establert que els menors transsexuals amb "suficient maduresa" i que es trobin en una "situació estable de transsexualitat" poden exigir el canvi de sexe en el Registre Civil. Això suposa declarar parcialment inconstitucional l'article primer de la Llei 3/2007 reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones. Aquest article estableix que "tota persona de nacionalitat espanyola, major d'edat i amb capacitat suficient per a això, podrà sol·licitar la rectificació de la menció registral del sexe". Aquesta referència a la majoria d'edat és que la limiten els magistrats.

Divendres, 16 Agost 2019 10:58

Nova legislació per acollir refugiats

El Govern en funcions ha aprovat un canvi en la legislació per tal d'evitar l'imminent col·lapse del sistema d'acollida per a refugiats. Amb la modificació d'un Reial decret, l'executiu aconsegueix derivar sol·licitants d'asil als centres d'atenció humanitària habilitats per a la primera acollida d'immigrants acabats d'arribar a costes espanyoles.

Dimarts, 13 Agost 2019 10:52

Cotxes elèctrics amb soroll

Un dels avantatges dels vehicles elèctrics i híbrids es que no generen soroll, de manera que ajuden a la disminució de la contaminació acústica. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta provoca danys a la salut de les persones, tant la física (pèrdua de l’audició), com psicològica (ansietat, estrès, irritabilitat). No obstant això, aquesta virtut pot suposar un inconvenient per a la seguretat de la resta d’usuaris de la via.

Dijous, 08 Agost 2019 10:44

FaceApp i privacitat digital

En aquests últims dies una aplicació anomenada FaceApp ha causat enrenou pels permisos que requereix i per la intencionalment vaga política d’ús i tractament de les dades personals dels seus usuaris. L’assumpte és que no és l’única que ho fa i molt probablement tampoc será l’última. Sovint molt sovint, els serveis digitals amaguen sota una extensa lletra petita les seves veritables intencions. Textos legals desmanegats que, malgrat l’entrada en vigor del Reglament General de Proteccio de Dades que obliga a ser més comprensibles, no compleixen amb aquest propòsit de transparència moltes vegades.

Dimarts, 06 Agost 2019 10:34

Problemes legals a l’estiu

Cada estiu es parla molt dels típics problemes legals que poden sorgir en vacances i s’acompanyen de consells per prevenir-los, o bé, per a reaccionar si succeeixen. No obstant això, fora dels clàssics retards o cancel·lacions amb els vols, pèrdues de maletes o hotels que no responen al que s’ha contractat, hi ha altres riscos legals menys coneguts i que han arruïnat les vacances a més d’un. Aquests són alguns d’ells.

No tot s'hi val. Aquesta frase que segur has escoltat i, fins i tot, utilitzat en alguna ocasió, també és aplicable a la cobertura de les assegurances en accidents de trànsit. Doncs les pòlisses solen excloure determinades circumstàncies per les quals, de produir-se, queden exonerades de la responsabilitat de reparar els danys.

Dimarts, 30 Juliol 2019 09:39

Guía per a ciclistes

Amb l'arribada de la primavera i l'augment de les temperatures, són moltes les persones que decideixen pols als seus bicicletes i sortir a fer una passejada. I ja sigui per la muntanya o pels camins habilitats al cor de la ciutat, hi ha, en ambdós casos, un màxim comú: les obligacions, responsabilitats i drets dels conductors d'aquests vehicles. I és que, encara que a priori el maneig dels velocípedes sigui alguna cosa recreatiu, no cal oblidar que es tracta d'una activitat subjecta a certes normatives.

Dijous, 25 Juliol 2019 13:49

Ciberseguretat en vacances

Quan sortim de vacances, podem cometre imprudències que, aprofitades pels ciberdeliqüents, ens fan portar-nos les mans al cap. En relació al nostre ús del Smartphone, si bé ens facilita molt la vida (i més encara en els viatges), també pot suposar un aparador per a aquells que volen delinquir i apoderar-se d’informacio molt valuosa per als seus fins.

5 CONSELLS PER NO EXPOSAR-NOS

Ara bé, quines mesures podem prendre per minimitzar aquests riscos al màxim? Hem parlat amb Josep Albors, responsable d'Investigació i Conscienciació d'ESET Espanya, i ens ha desgranat cinc claus per evitar que els nostres hàbits puguin afectar la nostra seguretat:

  • En primer lloc, hem de tenir cura amb les xarxes sense fils que no són de confiança. Connectar-nos a una xarxa que no coneixem pot portar-nos problemes. A més, avui en dia és molt més econòmic (i segur) contractar una tarifa de dada si allà on anem no tenim roaming.
  • Un altre dels errors que podem cometre és carregar el nostre dispositiu al primer port USB que veiem. El millor és fer-ho mitjançant cables o ports que no transmeten dades. És a dir, limitar-nos exclusivament a la càrrega d'electricitat.
  • Compartir fotografies en les xarxes de bitllets d'avió o festivals, encara que pugui semblar insignificant, també pot comprometre la nostra seguretat, per les dades que es poden extreure d'aquestes instantànies.
  • Vigilar amb qui compartim la nostra informació és vital, i no sempre prenem les mesures oportunes. Per això, hem d'estar segurs que és només amb persones de gran confiança amb qui ho fem.
  • Anar amb compte amb la pèrdua o robatori dels nostres dispositius mòbils i assegurar-nos que tenim configurat el sistema de detecció remota, per poder bloquejar-lo si cal.

TOTA LA INFORMACIÓ COMPTA

Albors ressalta que, per sobre de tot, hem de facilitar únicament la informació que sigui estrictament necessària. I res més, perquè hi ha un risc real: "Amb el nostre nom, cognoms, DNI, lloc de residència i data de naixement, de manera combinada, es pot arribar a sol·licitar, per exemple, un clonat de la nostra targeta SIM", sosté Albors, amb el perill que comporta amb vistes a informació d'especial sensibilitat, "per exemple quan el nostre banc ens envia un sms en fer una transferència. Això és una cosa que s'està donant i en alguns països està causant estralls ", explica.

LA CONNECTIVITAT I ELS SEUS RISCOS

El nostre mòbil no és l'única porta d'entrada a la nostra informació i que, mal utilitzada, ens pot arruïnar les vacances. L'Internet de les coses (IOT) està obrint un ventall de possibilitats fantàstic en nombrosos camps, però també comprèn alguns punts que cal millorar de cara al present i futur. I el de la seguretat és primordial.

Alguns d'aquests dispositius poden monitoritzar, però altres no, i aquí rau el problema: "Es connecten, pots veure el que fan, però no permeten actualitzacions o canviar alguns paràmetres. Estàs a mercè del que faci el fabricant. I això és un perill que està ocasionant problemes des de fa anys. Fins que no es posin les piles els fabricants i es conscienciïn els usuaris, aquest assumpte anirà a més ", adverteix Albors.

Els dispositius que més atacs estan patint són, segons l'especialista, les càmeres IP, els routers o els sistemes d'enregistrament d'aquestes càmeres. A més, tot i que en proporcions menors, també s'aprecien atacs a smart tv o electrodomèstics connectats. "Una cafetera et pot servir d'entrada a una xarxa que pot ser local o, el que és pitjor, corporativa. És com la impressora. I aquesta xarxa sí que pot tenir dades interessants, que es roben des de l'ordinador que està connectat a la mateixa xarxa que la cafetera ", apunta Albors. Amb el ritme de creixement del IOT, i el concepte de connectivitat, haurem de prestar atenció a tot el que ens envolta, i protegir-nos.

CURA AMB LA SMART TV

Com dèiem, les televisions intel·ligents comencen també a ser objecte de ciberatacs. "De moment, encara hi ha pocs, són casos molt concrets", afirma Albors, que destaca la mineria de moneda digital o algun cas de ransomware com les pràctiques més detectades. Tenir molta cura a l'hora de descarregar aplicacions i la precaució en l'ús de l'USB és fonamental. I també hi ha ja antivirus que protegeixen el nostre televisor.

Ara bé, la qüestió està en que aquests atacs poden anar en augment i cal conscienciar-se d'això. "Més enllà del PC, no existeix la conscienciació. Qualsevol dispositiu que es connecta a Internet ha de tenir unes mesures de seguretat en base a la seva composició, connectivitat i ús que li donem. Com a usuaris, sabem que un PC es pot actualitzar, posar un antivirus ... Al telèfon intel·ligent això es comença a assimilar ara, però en una Smart TV no s'acaba de veure i en els dispositius Iot ni es contempla ", conclou Albors.

El Periódico Digital

Dimarts, 23 Juliol 2019 14:32

Vestimenta femenina a la feina

Fa uns dies, una companyia metal·lúrgica russa anunciava que anava a inaugurar un "marató de feminitat" amb l'objectiu de "alegrar" a la seva plantilla, composta en un 70% per treballadors homes. Concretament, l'empresa oferia un bonus de 1,35 euros al dia a les empleades que portessin faldilla o vestit per anar a treballar, així com a les que s'apliquessin "maquillatge discret". Aquesta iniciativa es contraposa amb una campanya que està guanyant força al Japó: la revolució #KuToo. En homenatge al cèlebre moviment #MeToo i jugant amb les paraules nipones kutsu (sabata) i kutsuu (dolor), els seus impulsores demanen una llei que prohibeixi a les empreses exigir que les dones portin talons en el lloc de treball. "És discriminació sexual i constitueix assetjament", proclama el seu ideòloga.

El Tribunal Suprem entén que la concessió de la targeta de residència temporal de familiar d'un ciutadà de la Unió Europea «no suposa l'existència automàtica» del dret a l'assistència sanitària.

Dimarts, 16 Juliol 2019 14:35

El bitcoin es dispara

El preu del bitcoin ha pujat al seu nivell més alt en any i mig [1 261%]. El repunt porta a pensar en l'últim cicle de brusques oscil·lacions que va patir la moneda digital.

El bitcoin que cotitza a la Borsa de moneda digital Bitstamp va pujar un 10% fins arribar als 12.935 dòlars, situant a l'actiu digital a prop del major repunt en un dia en més d'un mes. El preu del bitcoin va caure hores més tard a 12.600 dòlars.

Dijous, 11 Juliol 2019 14:11

Protocol davant els ciberatacs

Posseir una estratègia de ciberseguretat, activa i flexible és un dels elements clau per a qualsevol empresa pública o privada.

Aquesta va ser una de les conclusions de la XXI Jornada Internacional de Seguretat de la Informació de ISMS Forum, el congrés privat nacional de referència per als sectors de la ciberseguretat i la protecció de dades, que enguany va adoptar el títol "Cyber ​​Risk Appetite in the new Digital Revolution ».

Dimarts, 09 Juliol 2019 11:37

Nova llei hipotecària

La Llei Reguladora dels Contractes de Crèdit Immobiliari, ja en vigor, s'aplicarà en tots els préstecs hipotecaris signats des del 16 de juny de 2019. Però, què hi ha dels que tenen una hipoteca vigent des d'abans d'aquesta data?

Dijous, 04 Juliol 2019 14:13

Hisenda retornarà l’IRPF de maternitat

Les mares i pares als quals la justícia els va negar la devolució de l'IRPF per maternitat i paternitat abans de la sentència del Tribunal Suprem, podran també reclamar i rebre aquest reintegrament per als exercicis no prescrits, aquests és, per al període 2014-2018. Així ho ha traslladat la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, a les representants de l'Associació d'Afectades i Afectats per l'IRPF de Maternitat i Paternitat, que han estat les precursores d'aquesta demanda que Hisenda ha decidit satisfer.

Dimarts, 02 Juliol 2019 14:25

Citació judicial de l'empresa demandada

Arran de la Sentència de Tribunal Constitucional 47/2019 de 8 d'abril publicada al BOE, (en la qual el màxim intèrpret de la Constitució estima el recurs d'empara d'una empresa que va ser citada per a un acte de conciliació i el posterior judici laboral en la seva adreça electrònica habilitada en lloc de mitjançant correu certificat al seu domicili social) el Ministeri de Justícia ha comunicat als tribunals la seva obligació de notificar la citació o primer emplaçament a les societats i altres persones jurídiques demandades de forma presencial al seu domicili, i no de manera telemàtica a través de l'adreça electrònica habilitada facilitada pel Ministeri d'Hisenda per rebre les notificacions dels diferents organismes de l'Administració General de l'Estat.

Dijous, 27 Juny 2019 14:50

Abusen dels meus fills a les RRSS?

L’engany de pederasta o child grooming (en el seu terme anglosaxó) és un fenòmen cada vegada més estès. Una reprobable pràctica que consisteix en l’assetjament sexual d’un adult a un menor a través de les xarxes socials i internet – fins i tot valent-se dels jocs online o les apps de missatgeria– amb una finalitat clarament sexual. Es tracta d’un conjunt d’estratègies que l’assetjador desenvolupa per guanyar-se la confiança del menor realitzant un acostament des de l’empatia, i generalment a força d’enganys, que acaba en el xantatge –el seu principal arma– per obtener material íntim. Així, quan disposi de converses o imatges prou compromeses, pressionarà i amenaçarà amb la seva difusió amb l’objectiu d’aconseguir cada vegada més, i arribar fins i tot a concertar una primera trobada física.

Dimarts, 25 Juny 2019 13:53

Estafes, les més denunciades a la xarxa

L’any 2018, la Unitat Central de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia General de l’Estat va tenir coneixement de la incoació 9.069 procediments judicials relacionats amb els delictes informàtics, segons es desprèn de l’avanç de la Memòria de 2019.

En aquesta matèria es ve observant un desplaçament generalitzat cap a la Xarxa de tot tipus d’activitats criminals, donat que l’àmbit tecnològic ofereix majors facilitats per a la planificació i execució criminal i millors oportunitats d’aconseguir la impunitat donat, entre altres cricumstàncies, a les múltiples possiblitats disponibles per a l’anominat o ocultació del propi rastre, a la volatilitat de les evidències i al caràcter transnacional del ciberespai.

Dijous, 20 Juny 2019 13:57

Negociacions amb el banc

Els experts no tenen dubtes: moltes vegades la relació que un client entreté amb el seu banc es caracteritza per una gran passivitat, típica dels vincles de dependència. Lògic. Per comprar la casa on viu, l’usuari ha hagut de demanar una hipoteca que li suposa un deute ingent i de llarga durada. A través de la tarjeta, compra a crèdit, mentre confía poder tornar els diners que li presta el banc a finals de mes sense haver d’abonar interessos molt alts. Per adquirir una mica de valor o un servei el cost no podia sufragar a través dels seus estalvis, ha demanat un préstec personal. Tot això l’empeny sovint a aceptar les condicions proposades pels bancs sense més, tot i que –almenys, en teoria– podria seguir negociant-les amb l’entitat mentre duri el contracte per al producte en qüestió. Qui no arrisca no guanya, de manera que atrevir-se val la pena. Com se sol dir, el no ja el té.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat una campanya per conscienciar als motioristes de la vital" importància que, per garantir la seva seguretat, segueixin portant una bona equipació malgrat l’arribada del bon temps, de manera que s’eviti la imatge de motards en xancletes i pantalons curts.

Dijous, 13 Juny 2019 14:16

Els emojis arriben a la Justícia

Els emojis, pictogrames utilitzats en els missatges digitals, han arribat també a l’àmbit dels procesos judicials, doncs ja s’utilitzen per alguna de les parts com a prova en un judici, però presenten “diferències de matís” a l’hora d’interpretar-los.

Els emojis, paraula que prové del japonès, són les figures de color —les més conegudes són les cares rodones en groc— que s’utilitzen en missatges de text entre dispositius electrònics, però molt diferents als emoticones, en els quals es fan servir caràcters d’escriptura per expressar sentiments i idees; el més conegut :-).

El 13 de maig de 2014 es va dictar una Sentència pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va vindre a canviar Internet tal i com fins a aquest moment el coneixíem. Aquest dia la gent va començar a conèixer el que comunament es denominava el “dret a l’oblit”, ja que segons declarava la sentència, els cercadors d’internet són els responsables del tractament de les dades personals que apareixen en el web de tercers, de manera que un particular pot exigir a qualsevol cercador l’eliminació de les seves dades personals a la seva base de dades.

La Fiscalia General de l’Estat ha publicat una circular amb una sèrie de pautes per interpretar les diferents figures delictives englobades en el nou article 510 del Codi Penal (CP).

Entre elles, ordena als fiscals acreditar la «intencionalitat» abans d’acusar per delictes d’odi.

Dimarts, 04 Juny 2019 11:19

Modificacions en la Llei de Marques

La reforma de la Llei de Marques, que va entrar en vigor gairebé en la seva totalitat el 14 de gener de 2019, va introduir una sèrie de canvis necessaris per a aproximar les legislacions dels 28 membres de la Unió Europea en matèria marcaria. Així, estàvem a l’espera de la modificació del desenvolupament reglamentari d’aquesta Llei, que acaba de ser publicat al BOE.

El ple del Parlament Europeu ha complit aquest dimarts un dels últims passos per reforçar la protecció de les persones anònimes que denuncien casos de corrupció, frau o evasió fiscal, amb mesures que estableixin canals segurs d’alerta i prohibeixin que es prenguin represàlies contra els denunciants.

Els VANT –vehicles aeris no tripulats– o comunament coneguts com drons s’han fet un lloc en la societat, tenint cada vegada més protagonisme en l’àmbit de l’entreniment i en el món professional (indústria, agroalimentària, rescats complicats, alçament de plànols, vigilància de l’activitat volcánica…) A prior, aquests artefactes poden semblar de fàcil maneig, però comporten una sèrie d’implicacions legals i responsabilitats civils que cal tenir en compte a l’hora de desengaxar-los del sòl, segons explica reclamador.es, companyia online de serveis legals creada al 2012 per l’emprenedor Pablo Rabanal.

La Seguretat Social va registrar 2.026.957 afiliats estrangers al març, 41.677 treballadors més que al febrer. A l’últim mes la xifra d’aquest col·lectiu ha crescut un 2,1%.

El procentatge de creixement interanual es situa en el 8,17%, amb 153.144 afiliats estrangers més que fa un any.

El treballador té dret a percebre la compensació per les vacances no gaudides durant els anys que va estar en situació d’incapacitat transitòria, una vegada que se li reconeix la incapacitat permanent total per a la professió habitual, el que dóna lloc a l’extinció del contracte de treball.

Crèdits ràpids, crèits a l’instant… Segur que en alguna ocasió has vist un anunci que promocionen les bondats d’aquest tipus de producte que permet disposar d’una determinada quantitat de diners en molt poc temps. Una solució a un problema econòmic puntual que s’ha de resoldre de manera urgent.

Dimarts, 14 Mai 2019 14:26

Subvencions tram estatal IRPF

El Consell de Ministeris ha acordat autoritzar la convocatòria de subvencions corresponents al tram estatal de l’assignació tributària de l’IRPF per a la realització d’activitats de caràcter social.

Dijous, 09 Mai 2019 12:18

Llei registre de la jornada laboral

El passat 12 de març de 2019 es va publicar al BOE el Reial Decret Llei 08/2019, de mesures urgents de protecció social de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball, que serà d’obligat compliment per a tot tipus d’empreses a partir del 12 de maig.

Dimarts, 07 Mai 2019 13:56

Aprovat el pla Reincorpora-t

El Consell de Ministres del passat 5 d’abril, a proposta de la titular de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha aprovat el Pla Trienal (2019-20121) per a prevenir i reduir l’atur de llarga durada.

Dijous, 02 Mai 2019 14:17

Principals canvis de la renda 2018

Des del passat dimarts 2 d’abril, es pot realitzar la declaració de la renda corresponent a l’any 2018. El contribuent haurà de prestar atenció respecte a les circumstàcies i dades econòmiques amb l’objectiu de reduir al màxim la càrrega fiscal. A més, és pertinent conèixer les deduccions estatals més freqüents perquè s’apliquin les reduccions corresponents.

Dimarts, 30 abril 2019 14:05

Com llançar una ICO a Espanya

Les Initial Coin Offerings, o ICOs, són l’últim mecanisme alternatiu de finançament d’empreses i start-ups. Basades en la tecnologia blockchain, han resultat ser un mecanisme summament pràctic pel seu caràcter flexible i descentralitzat i per la seva escassa regulació.

Dijous, 25 abril 2019 14:18

La gestió dels riscos digitals

El frau és un dels factors que més mal econòmic i reputacional pot ocasionar a una organització. Pot fins i tot fins portar-se-la per davant, com va pasar amb Enron i WorldCom. Precisament per això, per l’experiència del passat. La lluita contra el frau ha estat objecte de múltiples recomanacions de bones practiques -ONU, OCDE, etc.-i regulacions nacionals i internacionals, especialmente en qüestions de corrupció i prevenció del blanqueig de capitals, segons recorda l’informe sobre La Gestió de Riscos en el Món Digital, que acaba de publicar KPMG.

La voluntat de desheretar a qui no et vol no és una raó jurídicament vàlida per excloure del repartiment dels béns a aquells familiars que, per llei, tenen dret legítim a ells. Dit d’una altra manera, el nostre Codi Civil no té en compte la bona, mala o inexistent relació amb la família a l’hora d’assenyalar a les persones que forçosament ens succeiran en el nostre patrimoni. L’única manera de privar-los d’aquest dret, excepte en territoris amb dret successori propi, és disposant-lo així en el testament i acollint-se a alguna les causes taxades en el Codi Civil, anomenades causes d’indignitat. Entre elles figura l’abandonament dels fills. Però, pot considerar-se abandonat el fill per al qual el seu pare, simplement, “no existeix”?.

Dimarts, 16 abril 2019 14:19

La Comissió Europea multa a Google

La Comissió Europea ha imposat a la multinacional nord-americana Google una nova multa per abús de posició dominant, que en aquest cas ascendeix a 1.490 milions d’euros per aplicar restriccions a terceres pàgines web en el mercat de la publicitat online a través de la seva plataforma 'Adsense for Search'.

L’Associació Professional d’Experts Comptables i Tributaris d’Espanya (AECE) analitza algunes de les novetats fiscals per a l’exercici 2018.

Dimarts, 09 abril 2019 14:06

Modificació del Codi Penal

L'impacte de la reforma en els plans de prevenció penals obliga les empreses compromeses amb una política de compliment normatiu a revisar l'impacte que pugui tenir en el seu model de prevenció i a actualitzar-si escau.

El Reial decret llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball, introdueix una sèrie de mesures en l'àmbit laboral i de la Seguretat Social, entre les que es troba la modificació de la regulació de l'ex subsidi per desocupació per a majors de 55 anys en sis aspectes:

Després de l'entrada en vigor de la Llei 3/2019, d'1 de març, de millora de la situació d'orfandat de les filles i fills de víctimes de violència de gènere i altres formes de violència contra la dona, el passat 2 de març de 2019, s'ha procedit a la modificació de la Llei General de la Seguretat Social i Llei de Classes Passives atorgant als orfes que venien percebent aquest tipus de pensió un increment del 52 al 70% de la base reguladora, amb el que s'assegura un mínim de 600 euros al mes.

Dijous, 28 Març 2019 15:12

Augmenta els concursos de creditors

Catalunya és la comunitat autònoma en què més empreses entren en concurs de creditors d'Espanya. Almenys així va ser durant l'any passat quan es van registrar 1.144 concursos de creditors, segons dades de l'últim informe Gaula sobre estadística concursal.

Dimarts, 26 Març 2019 15:00

Distinció entre agressió i abús sexual

El Ple del Congrés ha aprovat, amb 173 vots a favor, la presa en consideració de la Proposició de Llei de Protecció Integral de la Llibertat Sexual i per a l’eradicació de les violències sexuals.

Els empleats de la llar són aquells treballadors que presten serveis dins d'una llar familiar, per a un cap de família i que es troben integrats en el Règim General de la Seguretat Social i afiliats al compte de cotització de l'ocupador, estant aquesta creada per a tal fi.

Dimarts, 19 Març 2019 15:42

Accidents de trànsit : penes més dures

"Les víctimes de trànsit estan des d'ara més protegides i els que condueixen el volant borratxos o drogats molt més amenaçats". Aquest ha estat missatge gairebé unànime sentit en el ple del Senat que ha aprovat aquest dimecres definitivament per 222 vots a favor i 17 en contra l'enduriment del Codi Penal de trànsit. Una reforma que eleva les penes de presó fins als nou anys per als casos més greus i crea el delicte d'abandonament del lloc de l'accident. Aquest mateix divendres entra en vigor una vegada es publiqui el dijous al BOE.

Dijous, 14 Març 2019 14:44

Llei de Secrets Empresarials

La Llei 1/2019, de 20 de febrero, de Secrets Empresarials, s’estructura en vint-i-cinc articles distribuïts en cinc capítols, una disposició transitòria i sis disposicions finals.

El Capítol I s’inicia amb la descripció de l’objecte de la llei, això és, la protecció dels secrets empresarials. Establint la seva definició d’acord als dictats de la Directiva (UE) 2016/943 del Parlament Europeu i del Consell, de 8 de juny de 2016. Aquesta definició constitueix una de les novetats més excel·lents de la present llei, que configura aquesta noció abastant qualsevol informació que sigui secreta, tingui valor empresarial i hagi estat objecte de mesures raonables per part del seu titular per mantenir-la en secret.

Els consumidors pagaran entre 515 i 655 milions d'euros més per l'efecte de l'anomenada taxa Google, el nou impost que hauran d'afrontar empreses de serveis digitals i que traslladaran previsiblement al preu final dels seus productes i serveis. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi Impacte d'un impost sobre els serveis digitals de l'economia espanyola, elaborat per la consultora PwC per encàrrec de la patronal de la indústria tecnològica espanyola (Ametic) i l'Associació Espanyola de l'Economia Digital (Adigital).

El risc generat per aquest nou mitjà de movilitat urbà (des d’ara VMP), “hÍbrid entre vianant i vehicles a motor”, ja ha donat el seu primer resultat tràgic, la desgraciada mort d’una dona a Esplugues de Llobregat. El present article no tracta de criminalitzar aquests mitjans sinó conscienciar sobre la necessitat de protegir al vianant i compensar econòmicament qualsevol dany que pugui patir a través de la seva responsabilitat civil.

La justícia espanyola «colpeja» de nou a Google. Aquesta vegada, ha sigut el Tribunal Suprem qui ha avalat el dret a l’oblit enfront al gegant d’internet en aquelles notícies que continguin dades que siguin substancialment errònies o inexactes, de manera que l’afectat podrà reclamar al cercador que elimini els enllaços a aquelles informacions periodístiques a las que qualsevol usuari té accés.

El passat 22 de gener va entrar en vigor el reial decret que obligarà a indicar l'origen de la llet utilitzada com a ingredient en l'etiquetatge de productes lactis elaborats i comercialitzats a Espanya.

L’edició 2019 del Mobile World Congress (MWC19), ja és aquí. La cita més important del món sobre tecnología mobil torna a Barcelona del 25 al 28 de febrero, en els recintes de Gran Via i Montjuïc de la Fira Barcelona; i MilContratos.com serà present com una de les startups que integren el Pavelló d’Espanya.

Dimarts, 19 Febrer 2019 15:29

Dret a la desconexió digital

La Llei Orgànica 3/2018 de 5 de desembre, de Protecció de Dades i garantía dels drets digitals, vigent des del 7 de desembre, regula per primera vegada el dret a la desconexió si bé, arriba al nostre ordenament de forma molt lleugera i sense que sigui posible parlar d’un veritable canvi.

Dijous, 14 Febrer 2019 15:33

XXVI Edició del World Law Congress

Els propers 19 y 20 de gener es celebrarà al Teatre Reial de Madrid la XXVI Edició del Congrés Mundial de Dret de la World Jurist Associations, sota el lema “Democràcia, Contitució i Llibertat”, com a mostra de suport a la democracia constitucional espanyola.

Des d'avui, la velocitat màxima permesa a les carreteres convencionals (d'un carril per sentit i sense desdoblar) serà de 90 km / h en lloc dels 100 km / h que es permetia en alguns trams. La mesura, aprovava fa un mes pel Consell de Ministres, afecta 11.586 quilòmetres a tot Espanya i comença a rodar després que es reemplacés l'últim senyal (d'un total de 2.719) a l'antiga N-6. El cost del canvi ronda el mig milió d'euros (sense IVA).

Dijous, 07 Febrer 2019 15:21

Com evitar el bombardeig de publicitat

La recepció de trucades intempestives ja hores intempestives amb l'objectiu de vendre productes o serveis que en la majoria de les ocasions els receptors d'aquestes trucades no s'han sol·licitat ni sobre els quals estan interessats, és una de les queixes principals que es repeteix amb més freqüència davant l'Agència de Protecció de Dades, encara que existeixen també altres mitjans de manera que els ciutadans reben publicitat no desitjada, i que en moltes ocasions no saben com gestionar.

El RDL 28/2018, de 28 de desembre, aborda la revaloració de les pensions i altres prestacions públiques en l'any 2019 i l'increment del límit màxim i de les bases màximes i mínimes de cotització dels diferents règims del sistema, així com la fixació dels nous tipus de cotització. Inclou també mesures per lluitar contra la precarietat en l'ocupació, així com reformes que afecten els treballadors autònoms.

El Tribunal Constitucional ha analitzat un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, anul·lant algun dels seus articles per considerar-ser competència exclusiva a l'Estat.

Des l'1 de gener de 2019, tots els Estats membres apliquen noves mesures jurídicament vinculants contra les pràctiques abusives que van destinades a les principals formes d'elusió fiscal practicades per les grans multinacionals.

L’Agència Tributària, a data de 28 de desembre de 2018, ja ha realitzat el 96,6% de les devolucions corresponents a la Campanya de la Renda 2017. Això suposa que, a tancamment de l’any passat, més de 13.502.000 contribuents han obtingut la devolució corresponent a la seva declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

Pàgina 1 de 4