ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dret de Familia

Dijous, 02 Juliol 2020 13:42

Ingrés Mínim Vital

Des del passat 15 de juny es pot sol·licitar l’ingrés mínim vital, la nova prestació aprovada pel Govern per "reduir el nivell de progressa i exclusió".

El Govern incrementa un 22% el pressupost de beques per al proper curs i elimina el requisit acadèmic que va implantar el Partit Popular al 2012 per rebre una beca per part de l’Estat. Amb aquesta mesura, pel curs 2020-2021 les ajudes a l’estudi es concediran atenent a la renda familiar de l’estudiant.

Dijous, 05 Setembre 2019 14:33

La higiene en els centres educatius

La legislació espanyola exigeix ​​a les escoles de casa nostra el manteniment d'unes adequades condicions de salut i higiene, a fi de garantir la seguretat dels alumnes que estudien a l'interior de les seves aules.

La voluntat de desheretar a qui no et vol no és una raó jurídicament vàlida per excloure del repartiment dels béns a aquells familiars que, per llei, tenen dret legítim a ells. Dit d’una altra manera, el nostre Codi Civil no té en compte la bona, mala o inexistent relació amb la família a l’hora d’assenyalar a les persones que forçosament ens succeiran en el nostre patrimoni. L’única manera de privar-los d’aquest dret, excepte en territoris amb dret successori propi, és disposant-lo així en el testament i acollint-se a alguna les causes taxades en el Codi Civil, anomenades causes d’indignitat. Entre elles figura l’abandonament dels fills. Però, pot considerar-se abandonat el fill per al qual el seu pare, simplement, “no existeix”?.

Després de l'entrada en vigor de la Llei 3/2019, d'1 de març, de millora de la situació d'orfandat de les filles i fills de víctimes de violència de gènere i altres formes de violència contra la dona, el passat 2 de març de 2019, s'ha procedit a la modificació de la Llei General de la Seguretat Social i Llei de Classes Passives atorgant als orfes que venien percebent aquest tipus de pensió un increment del 52 al 70% de la base reguladora, amb el que s'assegura un mínim de 600 euros al mes.

En el present cas l’Audiència Provincial de Saragossa havia confirmat l’absolució, que també va acordar un jutjat penal d’aquesta localitat d’una parella en què s’havien agredit mútuament home i dona.

El Ministeri Fiscal els acusava del delictes de maltractament, previstos i penats en l’article 153 p° 1 i en l’article 153.2 del CP. No obstant la qual, se’ls va absoldre per entendre que en no quedar acreditada la intenció de dominació o masclisme de l’home a la dona en la seva agressió els fets no eren constitutius d’acte de vioència de gènere de l’art. 153.1 CP en l’atac d’ell a ella, ni de l’art. 153.2 CP de la dona cap a l’home, quedant immersos en l’art. 147.2 CP de maltractament sense lesió que exigeix denúncia prèvia, de manera que en no existir aquesta no es podria condemnar a cap d’ells.

Dijous, 22 Novembre 2018 16:14

La pèrdua del complement de maternitat

El Tribunal Constitucional, en la sentència nombre 3307/2018, de 16 octubre, ha determinat que no resulta arbitrari ni irracional excloure del complement a aquelles mares que, per accedir voluntàriament a la jubilació anticipada, opten amb això per escurçar el seu període de cotització. Sent l'objectiu del complement de maternitat el de compensar les mares que, per la seva dedicació a la cura dels fills, i malgrat la seva intenció de tenir una carrera laboral el més llarga possible, no hagin pogut cotitzar durant tants anys com la resta de treballadors, resulta raonable no reconèixer-ho a qui, podent haver cotitzat més anys, s'acull a la jubilació anticipada voluntària.

Dimarts, 13 Novembre 2018 15:37

Permís de paternitat

El Ple del Tribunal Constitucional (STC 17 oct 2018. Rec. 4344/2017) ha sentenciat que «l'atribució de l'permís per maternitat, amb la correlativa prestació de la seguretat social, a la dona treballadora, amb una durada superior a la que es reconeix al pare, no és discriminatòria per a l'home. La maternitat, l'embaràs i el part són realitats biològiques diferenciades d'obligatòria protecció, que es refereix a la protecció integral de les mares. D'aquí, que els avantatges que es determinin per a la dona no poden considerar-se discriminatòries per a l'home », subratlla la sentència, el ponent ha estat el magistrat Andrés Ollero.

Dimarts, 06 Novembre 2018 13:25

Hereus: indemnitzacions en l'àmbit laboral

El Tribunal Suprem manté que aquest tipus de prestació econòmica, en ser per motius laborals, es troba dins el "cabal hereditari".

El Tribunal Suprem ha concedit als hereus d'un extreballador de l'empresa Uralita que va morir d'un càncer provocat per l'amiant la indemnització per danys i perjudicis que corresponia a la seva vídua, malgrat que la dona ja ha mort.

El Consell de Ministres, el passat 03 d’Agost del present any, va aprobar el Reial Decret-llei 9/2018, de 3 d’agost, de mesures urgents pel desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere (des d’ara RD 9/2018), entrant en vigor el 04 del mateix mes donat la seva publicació al BOE.

Actualment la Llei del nostre país recull que quan es produeixi un divorci en un matrimoni i una de les parts d'aquest quedi en inferioritat econòmica o sense possibilitats per subsistir, com pot ser que no tingui feina perquè abandonés el mateix per a dedicar-se a la cura de la llar o dels fills, si n'hi ha, s'establirà una pensió compensatòria a favor d'aquest cònjuge.

La violència de gènere i el seu conseqüent impacte familiar, constitueixen un dels problemes principals de la societat actual.

Amplis sectors de la població han considerat que la gestió processal en certs casos que involucren violència de gènere ha estat injusta. Fins i tot s'han convocat grans mobilitzacions socials en protesta i demanda de respostes a les institucions de justícia.

Molts son els dubtes sobre el procediment a realitzar, davant la notificació d’una herencia o successió, sobre tot quines son les taxes i impostos que s’hauran d’abonar. Es per això que t’expliquem com realizar-lo amb aquesta guía pràctica:

La custòdia compartida pot ser aconsellable en determinats casos, perquè els nens mantinguin la mateixa relació amb ambdós progenitors. Però han de confluir totes les condicions per no afectar la vida dels petits. La distància entre els pares és un motiu perquè la custòdia compartida sigui denegada.

Dimarts, 12 Desembre 2017 13:21

Què he de fer quan rebo una herència?

Perdre un ésser estimat és una experiència difícil. És una situació que porta amb si multitud d'assumptes per resoldre. Un d'ells és el tema de l'herència. Moltes persones no estan familiaritzades amb aquests tràmits i per això no saben què fer.

A diferència d'altres països i tal com es recull en l'article 10 de la Llei 14/2006, de 26 de maig, sobre Tècniques de Reproducció Humana Assistida, a Espanya els ventres de lloguer (també conegut com maternitat subrogada) són il·legals i penalitzats.

Però, què és un ventre de lloguer o la maternitat subrogada?.

Sóc pare primerenc, Quin dret tinc com a ciutadà? Quins tràmits administratius he de fer? ¿Quants dies puc agafar de baixa per maternitat / paternitat? Aquestes són algunes de les milers de preguntes que es plantegen els pares primerencs els dies posteriors al naixement o adopció del seu fill.

En aquest article us expliquem els sis tràmits obligatoris que s'han de realitzar després de tenir un fill (ja sigui biològic o adoptat):

Dimarts, 26 abril 2016 14:36

FAQ: Tot sobre el Divorci

En aquest article trobaràs tota la informació detallada sobre el divorci. Al nostre despatx d'advocats, treballem amb casos de legalitat familiar en aquesta branca del dret.

El 29 de Març del 2016 el Ple del Senat aprovarà una moció als grups parlamentaris a estudiar la posada en marxa de la Llei Orgànica contra la violència infantil.

La Comissió de Sanitat i Serveis Socials del Congrés dels Diputats aprovarà previsiblement dimecres que ve el projecte de llei de protecció a la Infància ia l'Adolescència, com a pas previ a la seva ratificació pel Ple de la Cambra Baixa abans de ser enviada al Senat donat el seu caràcter orgànic. L'objectiu del Govern és que la llei entri en vigor al juliol.

Els beneficiaris de les tres noves deduccions en l'IRPF que incorpora la reforma fiscal per al suport a la família podran sol·licitar per Internet a partir d'avui, 7 de gener, el seu abonament anticipat.