ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dret d'Estrangeria

La Secretaria d’Estat de Migracions ha prorrogat durant sis mesos automàticament les autoritzacions de residència i treball de ciutadans estrangers a partir de l’acabament de l’estat d’alarma.

Les sol·licituds de protecció internacional a Espanya s’han desplomat per la pandèmia del coronavirus. D’acord a les dades de l’Oficina d’asil i Refugi (OAR) recollides per Europa Press, a l’abril es van presentar únicament 58 peticions d’asil, davant als 8.119 sol·licituds registrades al març; les 14.484 al febrer; i les 14.633 al gener.

La Seguretat Social va guanyar una mesura de 132.133 cotitzants estrangers en 2019, un 6,6% en relació a 2018, fins situar-se el nombre d’immigrants en alta en màxims històrics, amb 2.124.982 ocupats, va informar aquest dimarts el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes ultimen un important canvi de model en l’atenció a menors estrangers no acompanyats que implicaria la modificació de diverses lleis. En el nou protocol, el Govern central assumiria la primera acollida dels nouvinguts, que ara està en mans de les comunitats autònomes per, a dues o tres setmanes després, derivar-los per tota Espanya d’una manera més proporcional a l’actual. Aquesta fòrmula, de funcionar, evitaria que els menors estrangers es concentressin a Andalusia, Melilla i Ceuta, principals portes d’entrada, i Catalunya i el País Basc, comunitats de destí i trànsit cap a Europa.

Els membres de la unitat familiar (reagrupants) que disposin d’un permís de residència i treball per reagrupació familiar podran sol·licitar la targeta de residència independent sempre que compleixin una sèrie de requisits que expliquem a continuación.

Dimarts, 10 Setembre 2019 13:46

Robatori del DNI a l'estranger

Es tracta d'un dels grans pors dels viatgers quan viatgen fora de les fronteres d'Espanya o de la Unió Europea. Perdre o que els robin el DNI o el passaport. Fins i tot les dues coses si es tracta de la sostracció de la cartera o la bossa.

La carta d'invitació és un document pel qual, un espanyol o estranger resident legal a Espanya, sol·licita l'acolliment d'un estranger al seu domicili durant un període màxim de 90 dies. D'aquesta manera, es compromet a fer-se càrrec d'ell durant la seva estada al país. Es tracta d'un dels requisits establerts per a aquells turistes que no estan subjectes al règim comunitari en el reglament de la llei 4/2000 sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social.

Divendres, 16 Agost 2019 10:58

Nova legislació per acollir refugiats

El Govern en funcions ha aprovat un canvi en la legislació per tal d'evitar l'imminent col·lapse del sistema d'acollida per a refugiats. Amb la modificació d'un Reial decret, l'executiu aconsegueix derivar sol·licitants d'asil als centres d'atenció humanitària habilitats per a la primera acollida d'immigrants acabats d'arribar a costes espanyoles.

El Tribunal Suprem entén que la concessió de la targeta de residència temporal de familiar d'un ciutadà de la Unió Europea «no suposa l'existència automàtica» del dret a l'assistència sanitària.

La Seguretat Social va registrar 2.026.957 afiliats estrangers al març, 41.677 treballadors més que al febrer. A l’últim mes la xifra d’aquest col·lectiu ha crescut un 2,1%.

El procentatge de creixement interanual es situa en el 8,17%, amb 153.144 afiliats estrangers més que fa un any.

Dilluns, 10 Desembre 2018 16:37

La visita de Xi Jinping a Espanya

La visita de Xi Jinping a Espanya, la primera visita d'Estat que un president de la República Popular de la Xina en 13 anys, posa en relleu l'interès de tots dos països en el desenvolupament de les seves relacions, sobretot econòmiques, que són deficitàries per a Espanya , però al mateix temps assenyala la dificultat de tractar amb el gegant asiàtic que ja és la segona economia del món amb una taxa de creixement propera al 10%, cosa que dista anys llum de qualsevol economia europea. El president xinès ha estat rebut a Madrid amb els màxims honors, obviant la situació dels drets humans i les llibertats al país, com l'esperpèntic episodi del Winnie the Pooh de la Porta del Sol de Madrid simbolitza.

El Suprem Tribunal de Justícia, a través de la sentència emesa el passat 09 de Juliol del 2018, per la Sala del Contenciós Administratiu, assenyala que ha estat una constant en temes de legislació estrangera en els últims anys, l'exigència de comptar amb mitjans econòmics suficients per a la manutenció i sosteniment de l'estranger que requereix l'autorització de residència a Espanya.

Sense cap dubte, ens trobem davant d'un tòpic que ens exposa una manifestació de valentia davant l'adversitat i, que per necessitat, ens situa en aquesta lluita constant i interminable per viure "millor" o en condicions més favorables, on els nostres drets fonamentals i universals, no ens siguin mendigats ni de bon tros arrabassats pel poder fàctic de l'Estat, sense que hi hagi sistemes de govern ni problemàtics sociopolítiques de context qualsevol.

Felip VI i el president xinès, Xi Jinping, han expressat avui el seu desig de millorar encara més la relació estratègica que mantenen els dos països des de fa una mica més d'una dècada i d'ampliar la cooperació en diferents terrenys des del "respecte mutu".

Sa Majestat el Rei Don Felip va arribar aquest divendres a Astana, la capital de l'antiga república soviètica del Kazakhstan, per participar en la cerimònia d'inauguració de l'Expo 2017. Va acompanyat del ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, i ha tingut ja una reunió amb el president xinès, Xi Jinping. Està previst que el Rei s'entrevisti amb altres caps d'Estat, entre ells el rus, Vladímir Putin, i l'uzbek, Shavkat Mirziyóyev. Demà dissabte serà rebut per l'amfitrió, el cap de l'Estat kazakh, Nursultan Nazarbàiev.

Les persones físiques residents en territori espanyol que posseeixin béns mobles o immobles situats, dipositats o gestionats a l'estranger estaran obligades a presentar, entre l'1 de gener i el 31 de març de l'any següent a aquell a què es refereixi la informació a subministrar, la declaració informativa del model 720 de l'Agència Tributària (articles 42 bis, 42 ter i 54 bis del Reglament general de les actuacions i els procediments de gestió i inspecció tributària).

Dimarts, 10 Gener 2017 09:55

Els visats de llarga durada

Un visat de llarga durada habilita per residir, residir i treballar, estudiar o investigar a Espanya. És necessari per a tots els estrangers que vulguin entrar a Espanya amb aquesta finalitat, excepte per a ciutadans de la Unió Europea, Suïssa, Noruega, Islàndia o Liechtenstein.

Com a conseqüència d'errors en la traducció o d'usar paraules d'altres països quan ens referim al nostre ordenament, moltes vegades confonem termes que en absolut signifiquen el mateix. Aquest cas es dóna de forma important en els documents d'estrangeria.

Dimecres, 08 Juny 2016 12:56

Dret al sufragi i vot Pregat

El sistema electoral espanyol no serà totalment democràtic fins que no s'eliminin les restriccions de l'exercici dels drets polítics dels emigrants i immigrants.

L'essència de la ciutadania d'un Estat democràtic, resideix en la participació política i en el dret de sufragi (vot).

Dilluns, 09 Mai 2016 14:56

Benvingut a Espanya Tiens!

Arriben a Madrid més de 2.500 empleats de la multinacional tiens. El cap de la multinacional, Li Jinyuan, va decidir regalar unes vacances pagades als millors treballadors de la seva empresa tiens amb totes les despeses inclòs com.

Principals modificacions per als visats d'Inversors:

Dimecres, 21 Gener 2015 08:20

Regles per omplir el formulari de visat Rus

El 26 gener 2015 entren en vigor noves regles per al formulari que emplenen els estrangers que vulguin obtenir un visat rus. Tots els viatgers ara hauran d'especificar en el formulari de sol·licitud del visat rus "la ruta prevista de l'estada", segons l'Associació d'Operadors de Turisme de Rússia (ATOR).

Dilluns, 08 Setembre 2014 14:33

Operatiu de detenció a immigrants irregulars

"Mos maiorum". Aquest és el nom que ha rebut l'operatiu europeu per a la detenció a immigrants irregulars que resideixin en algun dels països de la Unió Europea, que es va iniciar ahir i durarà fins al dia 26 d'octubre.

Dijous, 04 Setembre 2014 08:09

Govern concedeix visats inversors estrangers

Des que va entrar en vigor la Llei d'Emprenedors al setembre de 2013, el Govern ha concedit 1.880 visats o permisos de residència a emprenedors i inversors estrangers.

Els ministres d'Exteriors de la Unió Europea (UE) han acordat avui sancionar 21 russos i ucraïnesos considerats responsables de la inestabilitat a la república autònoma ucraïnesa de Crimea. Per la seva banda, els EUA s'ha unit també a les sancions i ha dit que el resultat del referèndum no serà reconegut. Els Vint decidir, en una reunió a Brussel·les, restringir els visats i congelar els béns en territori comunitari d'aquestes persones, segons ha informat a Twitter el ministre lituà d'Exteriors, Linas Linkevicius, qui ha advertit que s'aprovaran "més mesures en els pròxims dies".

Avui entra en vigor la nova Llei de Suport als Emprenedors i la seva Internacionalització, que ahir va ser publicada al BOE.