ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dret Mercantil

L’Estat i les Diputacions Forals esperen recaptar més de 700 milions d’euros amb un nou impost que gravarà el consum d’envasos de plàstic no reutilitzables, que entraria en vigor l’1 de juliol de 2021.

El 14 de maç es va declarar l’Estat d’Alarma a Espanya a causa de l’epidèmia de coronavirus. El govern està prenent una sèrie de mesures per pal·liar els efectes econòmics i socials d’aquesta crisi. Entre elles, un nou Reial Decret. En ell s’adopten, entre d’altres, una sèrie de mesures relatives al funcionament de les empreses. És el Reial Decret-Llei 8/2020, de 17 de març. Resumim a continuació els aspectes més importants des del punt de vista mercantil:

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret pel qual s’adopten determinades mesures urgents per garantir uns preus justos als agricultors i ramaders que cobreixin els preus de producció, al temps que eliminarà la 'venda a pèrdues'. A més, també s’ha donat llum verda a altres mesures per millorar les condicions laborals dels treballadors del camp.

Dijous, 07 Novembre 2019 15:00

Règims duaners especials

S’ha publicat al BOE l’Ordre PCI/933/2019, d’11 de setembre, relativa a l’autorització dels règims duaners especials de perfeccionament actiu, de perfeccionament passiu i d’importació temporal.

Google ha anunciat que dins de la seva nova política de publicitat digital prohibeix incloure anuncis que venguin tractaments sense base biomèdica o científica, així com tècniques mèdiques que no estan comprovades o són experimentals, com la majoria de les teràpies amb cèl·lules mare, teràpia cel·lular i teràpies gèniques.

Dijous, 26 Setembre 2019 14:29

Menys estalvis per accedir a una hipoteca

Un dels avantatges de la nova llei hipotecària és que obliga el banc a pagar totes les despeses de constitució de la hipoteca (a excepció de la taxació i segones còpies de notari), el que fa que el consumidor s'estalviï uns euros a la signatura del préstec hipotecari. Abans, el desemborsament inicial per a la signatura d'una hipoteca tipus de 150.000 euros oscil·lava entre els 2.800 i els 4.400 euros de mitjana per hipoteca, segons els càlculs de reclamador.es, tenint en compte tots els costos que l'usuari havia d'abonar, inclòs l'Impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD). Per això, subscriure una hipoteca a partir d'ara no tornarà a ser el mateix.

Dimarts, 16 Juliol 2019 14:35

El bitcoin es dispara

El preu del bitcoin ha pujat al seu nivell més alt en any i mig [1 261%]. El repunt porta a pensar en l'últim cicle de brusques oscil·lacions que va patir la moneda digital.

El bitcoin que cotitza a la Borsa de moneda digital Bitstamp va pujar un 10% fins arribar als 12.935 dòlars, situant a l'actiu digital a prop del major repunt en un dia en més d'un mes. El preu del bitcoin va caure hores més tard a 12.600 dòlars.

Dimarts, 09 Juliol 2019 11:37

Nova llei hipotecària

La Llei Reguladora dels Contractes de Crèdit Immobiliari, ja en vigor, s'aplicarà en tots els préstecs hipotecaris signats des del 16 de juny de 2019. Però, què hi ha dels que tenen una hipoteca vigent des d'abans d'aquesta data?

Dijous, 28 Març 2019 15:12

Augmenta els concursos de creditors

Catalunya és la comunitat autònoma en què més empreses entren en concurs de creditors d'Espanya. Almenys així va ser durant l'any passat quan es van registrar 1.144 concursos de creditors, segons dades de l'últim informe Gaula sobre estadística concursal.

Les noves normes de titulització harmonitzades, aplicables des de l'1 de gener, constitueixen un element important de la Unió dels Mercats de Capitals.

Contribuiran a proporcionar fonts de finançament addicionals per a les empreses, a reforçar la capacitat dels bancs per donar suport l'economia i a repartir els riscos entre els participants en el mercat, evitant al mateix temps els excessos que van conduir a la crisi financera.

Dimarts, 18 Desembre 2018 15:38

Nova regulació sobre les marques

L'entrada en vigor de la reforma de la Llei de Marques a Espanya està a la volta de la cantonada. El pròxim 14 de gener de 2019 és aplicable la major part del seu contingut que afectarà tant als nous sol·licitants de marques com als titulars de marques ja registrades.

Un consumidor va adquirir un rellotge de polsera de segona mà en una plataforma de venda en línia. Després de comprovar que el rellotge no presentava les característiques indicades a l’anunci de venda, el consumidor va manifestar davant la venedora el seu desig de rescindir el contracte. La venedora, la Sra. Evelina Kamenova, es va negar a aceptar la devolució del bé a canvi de reemborsar el preu. En conseqüència, el consumidor va presentar una reclamació davant la Comissió búlgara de protecció dels consumidors (CPC).

Dijous, 22 Març 2018 08:09

Consumidors a Internet: drets principals

Els hàbits de compra dels consumidors han anat canviant, a mesura que s'ha assentat la compra per Internet. El passat dia 15 de març s'ha celebrat el Dia del Consumidor, i de nou s'ha constatat que el nombre de persones que fan les seves operacions de comerç electrònic a Espanya s'acosta als 20 milions.

Des del passat 1 de gener d'enguany 2017, els socis minoritaris de les societats mercantils no cotitzades tenen dret a que l'empresa els compri les accions a un preu raonable si no reparteix dividend.

Cada vegada és més freqüent trobar productes a bon preu en webs que remeten aquests productes de fora de la UE, especialment des de la Xina. Hem de tenir en compte que, en ser productes de fora de la UE, tindrem uns costos associats a la importació, que moltes vegades no estan massa visibles en les webs que els ofereixen.

Moltes vegades ens trobem amb botigues en què, quan demanem canviar un article que hem comprat, ens diuen que no hi ha possibilitat de canviar-lo i, com a molt, ens ofereixen un val de la mateixa botiga i per l'import del primer article.

Espanya es va convertir el 2013 en el vuitè país que més aliments exporta després de tancar l'exercici amb una xifra rècord de 36.367.000 d'euros.

Dimecres, 09 Desembre 2015 12:57

L'oli La Española fa fortuna a Austràlia

El consum intern cau amb força davant la pujada de preus i l'auge de les marques blanques. Austràlia, Xina i Brasil s'han convertit en els nous i inesperats clients VIP del sector.

Dilluns, 12 Octubre 2015 10:45

Drac xinès es menja les empreses espanyoles

Els primers xinesos que van arribar a Espanya, fa trenta o quaranta anys, van obrir restaurants de menjar asiàtic. Després, les ciutats es van anar omplint de basars xinesos. Amb l'esclat de la crisi, van comprar molts bars i restaurants. I tèxtil de confecció, del que neixen cadenes de moda low cost asiàtiques, com Mulaya o Okeysi, que no paren d'obrir locals.

En els estatuts socials de les companyies mercantils no només han d'aparèixer determinades qüestions obligatòries com el lloc on radicarà el domicili de la societat, sinó que, a més, de més a més, es pot establir qualsevol altra menció que els socis creguin convenient.

Divendres, 13 Febrer 2015 15:40

Societats comercials no es poden transformar

D'acord amb l'article 167 del Codi de comerç, que estableix la possibilitat de transformar la societat, abans de la seva dissolució, en qualsevol tipus de societat comercial regulat per aquest estatut, no és possible que la transformació es realitzi en una corporació o fundació, precisar la Superintendència de Societats (Supersociedades).

Les 2.000 botigues de bricolatge que el grup català de material elèctric té al país han permès que en 2014, per primera vegada, la facturació en el gegant asiàtic sigui més gran que a Espanya.

Dilluns, 29 Setembre 2014 07:24

Els tipus de frau més comuns en e-commerce

  • Triangulació: un client compra un producte en una botiga pirata que ha adquirit il·legalment numeració de targetes robades, la botiga utilitza una targeta robada per comprar el mateix producte en una botiga legal i li fa arribar el producte al client. L'usuari no sap que ha estat víctima d'una estafa, i quan s'aixeca la llebre, a ulls de la botiga legal, l'estafador és el client innocent.