ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Dret Internacional

La proposta del PSOE, coneguda aquest dissabte, d’eliminar de forma gradual els diners en efectiu a Espanya ha resultat ser contrària als criteris de la Comissió Europea i del Banc central Europeu (BCE). El Grup Parlamentari Socialista ha registrat en el Congrés dels Diputats una proposició no de llei en què es demana “l’eliminació gradual del pagament en efectiu, amb l’horitzó de la seva desaparició definitiva”, i que està pendent de trobar una data per al seu debat. No obstant, aquesta iniciativa, avançada per EL PAÍS, vulnera els principis del Tractat de la Unió Europea, que estableix que els bitllets i monedes d’euro són de curs legal, el que impossibilitaria que el Govern prengués aquesta mesura.

L’assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, ha confirmat aquest diumenge que el president d’Estats Units, Donald Trump, ha demanat opinions sobre la possibilitat de comprar Groenlàndia, un país autònom sota cert grau de gestió pel Govern de Dinamarca, tot i que les autoritats groenlandeses han indicat que el territorio no està en venda.

Dimarts, 21 Gener 2020 15:18

Què passaria si hagués Spexit?

Les decisions de la justícia europea, atorgant l’immunitat parlamentària com eurodiputats efectes als líders independentistes catalans Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, no han agradat a un sector de la política espanyola.

El ple del Parlament Europeu ha complit aquest dimarts un dels últims passos per reforçar la protecció de les persones anònimes que denuncien casos de corrupció, frau o evasió fiscal, amb mesures que estableixin canals segurs d’alerta i prohibeixin que es prenguin represàlies contra els denunciants.

Dijous, 14 Febrer 2019 15:33

XXVI Edició del World Law Congress

Els propers 19 y 20 de gener es celebrarà al Teatre Reial de Madrid la XXVI Edició del Congrés Mundial de Dret de la World Jurist Associations, sota el lema “Democràcia, Contitució i Llibertat”, com a mostra de suport a la democracia constitucional espanyola.