ES | CA | EN | RUS |  中文
Facebook SF AbogadosTwitter SF AbogadosLinkedin SF Abogados
Facebook SF Abogados Twitter SF Abogados Linkedin SF Abogados

  

  

Cercador

Divendres, 31 Juliol 2015 07:37

Financera Hong Kong licitació Martinsa Fadesa

La financera EMS Capital Management amb representació a Espanya i seu a Hong Kong, ha remès a l'Administració Concursal, així com al Jutjat del Mercantil 1 de la Corunya, una carta d'intenció de compra pel 100% de les participacions socials de Martinsa Fadesa, societat en liquidació.

En aquesta carta d'intencions es manifesta que la companyia EMS Capital Management Ltd estaria actuant com a representant d'un gran fons el nom no ha transcendit de moment.

D'acord amb David Figueras, representant de Iberian Key, despatx que assessora la financera, ha informat que la intenció de compra es basa en un interès de posar en marxa de nou a la companyia, portant-la a desenvolupar el seu objecte social de negoci.

Figueres també ha recordat que EMS Capital Management Ltd es troba en un estat molt incipient pel que fa a la informació disponible com per poder estar parlant d'alguna quantia econòmica. Un cop es disposi de tota la informació pertinent per part de l'administració concursal es procedirà a realitzar una due diligence que pugui llançar un escenari realista al respecte, sabent, però, que pel volum d'actius de Martinsa Fadesa, l'import de la compra ascendirà a diversos centenars de milions d'euros.

EN LIQUIDACIÓ

La immobiliària que va fundar Fernando Martín, al seu dia un dels vaixells insígnia del sector a Espanya, es troba actualment en procés de liquidació. Tant l'anomenat banc 'dolent' (la Sareb) com Caixabank i Bankia, les entitats que engloben la major part dels 5.600 milions de deute financer (el passiu total supera els 6.300 milions), consideren que la falta de liquiditat de la immobiliària impedeix qualsevol altra alternativa. I és que cap dels 45 bancs implicats en el procés ha concedit noves vies de finançament.

Aquesta era l'alternativa que va presentar Martín a finals de desembre, després d'esgotar el segon any consecutiu sense poder complir els pagaments pendents del deute. La seva solució principal, però, passava per que els creditors acceptaran una quitança del 70% i que la resta els fos sufragat a mig termini amb la venda d'actius immobiliaris.

Però la banca desconfiava des d'un principi d'un pla presentat 'in extremis', i sense una valoració real (a preus de mercat) del patrimoni que encara conserva Martinsa, que van titllar de «poc creïble» ja que fins i tot mantenia el sou milionari de la seva controvertit president, que a més anava a mantenir el poder. El que esperen ara del jutge és que s'iniciï un procés de liquidació ordenada, encara que ells ja tenen provisionada deute impagat.

Diari Digital Finanzas